Szemkímélő monitor az ASUS-tól

A TUV Rheinland tanúsítványaival érkező monitor egész jó felszereltséggel érkezik, az viszont még kérdéses, mennyibe fog kerülni.

Szemkímélő monitor az ASUS-tól

Az ASUS egy új monitort mutatott be, amely kifejezetten jó választás lehet irodai használatra, illetve akár többmonitoros megjelenítő rendszer részeként is fel lehet használni, hiszen tetején és oldalain vékony kávát alakítottak ki, valamint a szemkímélő üzemmódra is nagy hangsúlyt fektettek. A szóban forgó monitor, vagyis a VA27DQSB egy IPS alapú megoldás, amely 27 hüvelykes képátlóval, 1920 x 1080 pixeles natív felbontással, valamint széles, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik.

A maximális képfrissítési ráta ebben az esetben csak 75 Hz, extraként azonban még Vesa Adaptive-Sync támogatás is jár, ami 48 és 75 Hz között működik. Maximális fényerősség terén 250 cd/m2-es, tipikus kontrasztarány tekintetében pedig 1000:1 értékkel van dolgunk, a válaszidő 5 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

A panel mögött dolgozó W-LED háttérvilágítás ezúttal nem PWM, hanem DC alapú vezérlést kapott, ami villódzásoktól mentes működést eredményez, plusz csökkentett kékfény kibocsátás is rendelkezésre áll, azaz szemkímélőnek tekinthető a monitor – utóbbi két területen ki is érdemelte a TUV Rheinland tanúsítványát.

Az új monitor egy HDMI 1.4-es, egy DisplayPort 1.2-es, illetve egy D-Sub videó bemenetet kapott, plusz van még rajta kétportos USB 2.0-s hub is. Aki inkább fejhallgatóval használná a terméket, egy 3,5 milliméteres Jack Audió portot is talál a kínálatban.

Galéria megnyitása

A gyári állvány a kijelző döntését (-5/+35 fok), elforgatását (+/- 180 fok), pivot/portré módba forgatását, illetve magasságának módosítását is lehetővé teszi (0-150 mm). Ha ez nem lenne elég, kapunk még VESA 100-as támogatást is, így fali konzolt, illetve flexibilis fali kart egyaránt használhatunk a termékhez.

A VA27DQSB várhatóan rövidesen megjelenik az üzletek polcain, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban jelenleg nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap