Személyre szabott, egész fogsoros fogkefét fejlesztettek ki

A Blizzident háromdimenziós nyomtatással készült, személyre szabott fogkeféjével állítólag hat másodperc alatt tökéletesen meg lehet tisztítani fogainkat. 

Személyre szabott, egész fogsoros fogkefét fejlesztettek ki

A Blizzident háromdimenziós nyomtatással készült, személyre szabott fogkeféjével állítólag hat másodperc alatt tökéletesen meg lehet tisztítani fogainkat. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy párszor ráharapunk a teljes fogsorhoz méretezett kefe-együttesre.

A hagyományos fogkefékkel való legalaposabb fogmosás során is kimaradhatnak a mosási folyamatból a legmélyebb, legnehezebben hozzáférhető vájatok. Ennek oka, hogy a fogkefe nem saját szánk egyedei igényeinek megfelelően lett kialakítva, hanem tömeggyártmány. A Blizzident egyedi fogkeféi viszont egy szájüregről készült 3D szkennelés adatait felhasználva készülnek, így a kefék úgy vannak pozícionálva és kialakítva, hogy mosás közben a fogsor minden szegletét elérjék. A fejlesztők szerint az újfajta fogkefe ugyanolyan hatékonyan tisztítja meg fogainkat, mintha az orvos végezné el a mosást speciális eszközei segítségével.

A személyre szabott fogkefe az első megrendeléskor nagyjából 90 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül. Elkészítéséhez egy teljes fogsorlenyomatra van szükség, amelyből aztán egy háromdimenziós, digitális fájl készül. A Blizzident szerverei aztán ez alapján már képesek megtervezni és kinyomtatni a fogkefét. A fejlesztők elmondása szerint egy-egy kefe a rövidebb használati idő miatt egy évig nyugodtan használható, és a következő személyre szabott darabok már csak az első árának töredékébe kerülnek, hiszen minden hozzávaló megvan a központban, és csak ki kell ezeket nyomtatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward