Szárnyalnak a Judgment eladásai a kokainbotrány után

Szinte a teljes készletet elkapkodták a játékosok.

Szárnyalnak a Judgment eladásai a kokainbotrány után

Történetünk ott kezdődik, hogy pár hónapja megjelent a Judgment nevű játék Japánban, és nem aratott átütő sikert. Majd két héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy a játék főszereplőjét alakító színészt (a modellt is róla mintázták, és a hangját is ő adja), Pierre Takit letartóztatták  Japánban, és a drogteszt kimutatta, hogy kokaint használt.

A Sega ezt követően bejelentette, hogy nagyon gyorsan be fogják szüntetni a játék értékesítését, azonban a közönséget nem, hogy elijesztette volna Taki letartóztatása és drogbotránya, hanem épp ellenkezőleg: elkezdték elképesztő ütemben megvásárolni a polcokon maradt készleteket, annyira, hogy néhány nap alatt a teljes készlet 97%-a elfogyott világszerte (habár a játék még csak Japánban jelent meg, az olyan áruházakból külföldön is meg lehet vásárolni, mint például az Amazon).

Toshihiro Nagoshi, a Sega producere és a fejlesztő Atlus igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy kicsit csalódott amiatt, hogy egy ilyen ügynek kellett kirobbannia ahhoz, hogy a játék jól fogyjon, de azért természetesen örül a dolognak.

A játék forgalmazásának felfüggesztéséről azt mondta, meglepődve hallták a színész letartóztatását, és azonnal elkezdtek beszélni róla, hogyan kezeljék a problémát. "Végül úgy döntöttünk, hogy azonnal beszüntetjük a forgalmazást. Én is erre szavaztam, mert még nem telt el olyan sok idő a megjelenés óta. Ha egy jóval régebbi játékról lett volna szó, akkor lehet, hogy más prioritásokat állítunk fel, de így most egészen más a helyzet".

A Sega bejelentette ezen kívül, hogy a nyugati kiadásból teljesen kiradírozzák Takit, és egy más karaktermodell kerül a helyére, másik szinkronhanggal. A fejlesztők azt ígérik, hogy ez nem fogja befolyásolni az eredetileg meghirdetett június 25-ei megjelenést a nyugati piacokon.

Sokan azonban felháborodtak Taki eltávolításán, és számonkérték a Segát. Nagoshi elmondta, hogy ezt is meg tudja érteni, de "nincs tökéletes megoldás a helyzet kezelésére".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap