Számos játékban beköszöntött a Halloween-időszak

Narancssárga töklámpások árasztják el kedvenc virtuális világaink többségét.

Számos játékban beköszöntött a Halloween-időszak

Hagyománynak számít sok MMO-ban és egyéb multiplayer játékban, hogy októberben különböző, Halloween-témájú eseménysorozatok zajlanak. Készítettünk egy kisebb körképet néhány világról, ahol az élet idén is kicsit kizökkent a hétköznapi kerékvágásból (kísérteties, mennyi K-val kezdődő szó volt ebben a mondatban)...

A Black Desert Online például témába vágó kosztümökkel, hideglelős dekorációkkal, speciális küldetésekkel és némi lóversennyel készült.

Egészen november 9-ig zajlanak az ünnepségek, mialatt a ködös utcákat töklámpásokkal világítják be, különleges jutalmakat adó „csokit vagy csínyt!” eventek indulnak és az égről kísérteties, vérvörös színű hold néz le a világra. A fesztivál ideje alatt vásárolható csomagban exkluzív Bloody Suit jelmez, egy Ghost pet, egy Skeletal Horse Equipment skin, halloweenes bútorok és dekorációk, töklámpás-maszk és 375 pearl van, az egész körülbelül a normál ár feléért kapható.

A lóverseny keretében a fáradságos munkával és valószínűleg rengeteg pénz árán kitenyésztett, pompás paripáinkat mérhetjük össze mások hasonlóan kvalifikált hátasaival.

Az egész eseménysorozat pontos részleteit a játék oldalán nézhetitek át, ugyanitt vásárolható meg a fent említett Halloween Item Bundle.

A tamrieli boszorkányfesztiválról már írtunknéhány napja. A The Elder Scrolls Online-ban ez az első tematikus event, mely valaha zajlott és az eddigiek alapján a játékosok nagyon kedvelik, tehát valószínűleg lesz még hasonló kezdeményezés.

Szintén megmutattukmár nektek azt, mit nyújt az Overwatch Halloween alkalmából. Az indulás óta több millió töklámpás-láda került kinyitásra, talán nektek is van már egy egész kollekciótok a megszerezhető tárgyakból. Ja igen, ne bántsátok a varjakat, nem dobnak semmi érdekeset…

A Destinyhez hivatalosan még nem jelentettek be semmit erre az évre a Bungie-nál, de gyakorlatilag biztos, hogy visszatér a tavalyi Festival of the Lost. Egy szivárogtatás során kiderült, hogy új maszkokat, emote-okat és egy verebet is megszerezhetünk majd, többek között. A pontos részletekről és arról, mikor indul az eseménysorozat, még nincs információ.

A Rocket League a tavalyi sémát követi: halloweenes témájú, ideiglenes tárgyakat szerezhetünk meg, például egy rakétacsóvához hasonló valamit, mely koponyákat hagy hátra, vagy egy nagyon cuki szellemet az autónk tetejére. A gyűjtögetésre november 1-ig van lehetőségünk.

A World of Warcraftból természetesen idén sem marad el a Hallow’s End, mely szintén november 1-ig tart majd. Az új Banshee kinézet most kapóra jön az eseményhez, a kocsmákban random feldobhatjánk ránk ezt a skint is a tök küldik. Az esemény időtartama alatt idén is lenyomhatjuk a Fej Nélküli Lovast naponta, szerencsét próbálva a ritka hátasért vagy 835+ tárgyszintű lootért.

A Smite legutolsó, 3.19-es frissítése a térkép halloweenes verzióját is elérhetővé tette az Arena játékmódban, mely ennek megfelelően hideglelős tárgyakkal van kidekorálva, sőt, az MI-minionok külseje is az alkalomhoz illőre változott. Speciális itókaként a Scary Potion szolgál, mellyel a frászt hozhatjuk egyik ellenfelünkre. Mindezeket megkoronázva olyan Halloween-témájú skineket is bezsákolhatunk, mint a csodás nevű Space Monkey Hun Batz, vagy a Pajama Party Kumbhakarna. Az esemény végének idejéről még nincs információ.

A Paragonban is szerezhetünk skineket, október 24-ig ingyenesen, október 25-től november 6-ig vásárlással. Az eseménysorozat alatt bárki használhatja a Murdock’s Dock-o-Lantern skint, de véglegesen is bezsákolhatjuk, ha a játékbeli fiókunkat összekötjük a Twitch-fiókunkkal.

A Guild Wars 2 őrült királya már igazi klasszikus, visszatérő vendég az évnek ebben a szakaszában. A Shadow of the Mad King event ismét átváltoztatja Lion’s Arch utcáit és megint rengeteg fegyverskint, tárgyat, guild hall dekorációt és achievementet szerezhetünk. Visszatér a népszerű Mad King’s Clock Tower, a farmolós paradicsomként is funkcionáló labirintus és a Simon mondja-játék is.

A Blizzard-birodalom másik ékkövében, a Heroes of the Stormban is jön a Hallow’s End eseménysorozat, mégpedig október 25-én. Minden meccs 50%-kal több XP-t ad majd, 15 mérkőzés lejátszása pedig (a Brawl, Custom Games és Training játékok kivételével) a Deputy Valla portréval ajándékoz meg minket. Két csomagot is vásárolhatunk, ha megvesszük valamelyiket, megkapjuk az Eye Pad hátast. Az esemény november 8-ig tart.

A DC Universe Online-ban is beöltözhetünk mindenféle maskarába, egy NPC segítségével pedig minden nap speciális küldetést kapunk, hogy a jutalomként begyűjtött Spooky Bite-okat aztán mindenféle halloweenes dologra költsük, egészen október 31-ig.

A Final Fantasy XIV All Saints’ Wake-je visszahozza a Continental Circust, egy küldetéssorozattal pedig speciális miniont, vámpíros páncélt és egyéb halloweenes tárgyakat szerezhetünk.

A Street Fighter V kicsit eltérő utat jár a többi játékhoz képest, hiszen ingyen nem kapunk semmit. A Halloween-témájú prémium DLC november 29-ig vásárolható meg, hét új skin (például Necallihoz, Vegához és Alexhez) mellett a Russia pálya alkalomhoz illő változatát is tartalmazza két dollárért vagy 40 ezer fight money-ért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward