Shop menü

SZÁLLINGÓZNAK A PIXEL 8 SZÉRIÁVAL KAPCSOLATOS PLETYKÁK

Alig, hogy forgalomba került a Pixel 7 széria, már arról szólnak a hírek, hogy mit hozhat a Pixel 8, és hogy milyen kódneveken futnak majd a különböző mobilok, merthogy ismét legalább két modellre számítanak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Szállingóznak a Pixel 8 szériával kapcsolatos pletykák

A Google-nek volt egy kisebb hullámvölgye a Pixel mobilok fejlesztésében, belső információk alapján az sem volt teljesen biztos, hogy maradnak a referencia eszközök. De szerencsére a vállalat erőt vett magán, és úgy döntött, hogy viszi tovább ezeket, és a Pixel 7 széria egyelőre a jelek szerint jól sikerült, miután a Pixel 6 rengeteg kisebb-nagyobb hibával küzdött.

A Pixel 7 bevetését követően a Google fejlesztői csapat már ráfordult a színfalak mögött a Pixel 8 fejlesztésére. A munka a következő készüléken valószínűleg még hamarabb elindult, de már teljes erőbedobással erre koncentrálhatnak a szakemberek. A következő Pixel széria tagja állítólag a Husky és a Shiba neveket viselhetik majd. Utóbbit a kriptovilágban jártasabbak a Shiba Inu révén sokszor hallhatják a mindennapok során, de valószínűleg a Husky sem szorul bemutatásra, mindkettő egy-egy kutyafajtát takar.

A Google korában még erdei emlősök, vagy éppen tengeri élőlények neveit alkalmazta, de ezektől a következő körben elrugaszkodik, és a hétköznapi felhasználókhoz közelebb álló állatokra esett a választása a kutyák esetében. De ez igazából nekünk csak azért érdekes, mert a következő hónapokban valószínűleg úgy jönnek majd a kiszivárgó információk, hogy azok a Husky és a Shiba nevű készülékekhez fognak kapcsolódni.

Jelen állás szerint a Shiba lehet a Pixel 8, és a Husky pedig a Pixel 8 Prót takarhatja. Ugyanis a WinFuture információi szerint a Shiba egy olyan képernyőt fog felvonultatni, melynek 2268 x 1080 képpontos a felbontása, a Husky esetében pedig már egy 2822 x 1344 pixeles megoldás kerülhet elő. A furcsa adatok elképzelhető, hogy annak köszönhetőek, hogy nem a teljes fizikai képfelületre vonatkoznak, láttunk már erre példát. Benne van a pakliban, hogy ezek csak az alkalmazások által kihasználható felületre vonatkoznak.

Galéria megnyitása

Arról is van már pletyka, hogy ultrahangos ujjlenyomat-olvasót fog használni a Google az általánosan elterjedtebb optikai megoldás helyett. Korábban ezekkel a Samsungnak meggyűlt a baja, de mostanra sokat fejlődtek a biometrikus szenzorok, és ennek lehet az köszönhető, hogy már a Google is ilyen irányba nyitna. 

Imádja a különböző kódnevek használatát a Google, az is kiderült pletykák alapján hogy a Tensor G3 rendszerchip a Zuma névre hallgat a fejlesztők körében, és ez kerül majd a Shiba és a Husky modellek fedélzetére. A Zuma állítólag ismételten egy olyan lapka lesz, ami a Google és a Samsung kollaborációs munkájának eredménye. Végre ez már egy jelentősebb előrelépést hoz majd, és egy teljesen ARMv9 lapkáról beszélhetünk majd.

Galéria megnyitása

Az Exynos 2300 lehet majd a Zuma alapja, ami a korábbi pletykák szerint a következő Samsung csúcsmobilokat hajthatta volna, de most nem igazán lehet tudni, hogy ennek mi lesz a sorsa. Mivel a jelek szerint a Samsung a Galaxy S23 esetében kizárólag Snapdragon lapkákat fog használni, és feladja a korábbi vegyes felállást. Sőt mi több, még arról is szó esett, hogy minden prémium Samsung okostelefonban Snapdragonok lesznek, szóval a Galaxy Z széria is a Qualcomm fejlesztéseire hagyatkozhat.

Elképzelhető, hogy éppen azért készül az Exynos 2300, hogy majd a Pixel 8 generációt kiszolgálja. Mert az egészen biztos, hogy a színfalak mögött ez most is készül, hiszen nem olyan régen esett át egy Bluetooth hitelesítésen. Szóval nem úgy tűnik, hogy elkaszálta volna a projektet a Samsung.

Még a Pixel 8 előtt egyébként jönni fog a Pixel 7a modell is, ami a Pixel 6a örökébe lép majd. A Pixel 6a szépen megy, így a Google a következő generációhoz is nagy reményeket fűzhet. Szép lassan úgy fest, hogy a Google elkapja ezen a fronton a fonalat, és elsőként az Egyesült Államokban tényleg megerősödhet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére