Szabadon felfedezhető Tamriel a The Elder Scrolls Online-ban

A One Tamriel frissítés érkezése gyökeresen felforgatta a játék világát.

Szabadon felfedezhető Tamriel a The Elder Scrolls Online-ban

PC-re október 5-én érkezett meg a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited legújabb, ingyenes frissítése, a One Tamriel.

Számos változást hozott a játékba, ezek közül a legjelentősebb az, hogy most már teljesen szabadon, az offline Elder Scrolls-játékokból ismert módon bejárhatjuk a jelenleg meglévő területeket, függetlenül attól, hányas szintű a karakterünk. Ezt úgy tették lehetővé, hogy ezentúl minden zóna az adott karakter aktuális szintjéhez igazodik, tehát nem fogunk sem sokkal könnyebb, sem legyőzhetetlenül nehéz ellenfelekkel találkozni, bármerre is megyünk. Egyedül a kezdő tutorialt kell végigvinnünk, ezután viszont oda mehetünk, ahová csak akarunk.

A másik fontos esemény a frakciók közti megszorítások eltörlése a PvE játékmódban. Korábban, mikor ki kellett választanunk, mely szövetségbe tartozzon az épp készített karakter, egyben egy sornyi megkötést is magunkra vettünk, főleg arra nézve, kikkel fogunk együtt játszani. Most bárkivel összeállhatunk egy csapatba, frakciótól függetlenül – ez azzal jár, hogy az ellenséges szövetségek karakterei is ott futkároznak majd körülöttünk (kis popónbillentés a lore-nak), viszont megkönnyíti azt, hogy társakat találjunk az egyes küldetésekhez, instákhoz.

Bevezették a rég várt párbajozás lehetőségét. Cyrodiilen kívül bárhol belevághatunk, ha a kiszemelt ellenfél is beleegyezik. Craglorn, a hamvába holt, end-game csapatzóna szólóbaráttá vált, de átdolgozták a többi területet is, hogy a szóló és csapatos játék egyfajta egyvelegével lehessen átvágni rajtuk a feltuningolt főellenfelek és az általánosított nehézségi fok mellett. Végül egy új rendszer segítségével eltérő szintű játékosok együtt kalandozhatnak a dungeonökben.

A frissítés október 18-án jön majd PS4-re és Xbox One-ra.

A Bethesda nagyszabású játékot is indított, melyen kétfős utakat nyerhetünk a játék helyszíneit szimbolizáló úticélokra, köztük akár Új-Zélandra (Summerset Isles).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward