Sugárkövetésre koncentrál majd az új Xbox is

A Microsoft az SSD-re is nagy hangsúlyt fektet, amit virtuális memóriaként tud majd használni a rendszer.

Sugárkövetésre koncentrál majd az új Xbox is

A Microsoft elárulta, hogy a 2020-as ünnepi szezonban megjelenő új Xbox nagyjából milyen hardverrel érkezik, és mire kell számítani a teljesítmény kapcsán. Az egyelőre még mindig csak Project Scarlett néven emlegetett gép nem túl meglepő módon eléggé hasonlítani fog a PS5-re, hiszen a hardveres alapokat mindkettőhöz az AMD adja.

Az Xboxban ennek megfelelően egy testreszabott AMD-féle SoC-egység teljesít majd szolgálatot, Zen 2-es magukkal és Navi alapú GPU-val. Ez mindenképpen hatalmas előrelépés, főleg processzor területén a jelenlegi konzolokban használt Jaguar magokkal szemben.

A Sonyhoz hasonlóan a Microsoft is hangsúlyozta, hogy az új konzolnál nagy hangsúlyt kap majd a sugárkövetés, de az egyelőre nem derült ki, hogy ezt milyen szoftveres és hardveres adottságokkal igyekeznek majd megnyomni, de az megerősítést nyert, hogy valamilyen hardveres gyorsítás biztosan bekerül.

Memória tekintetében GDDR6-ra számíthatunk, egyelőre ismeretlen sebességgel és buszmérettel, és a Microsoft különös hangsúlyt fektetett az SSD-re is. Érdekes, hogy mind a Sony, mind a Microsoft szerint ez hatalmas előrelépést jelent majd, egészen újfajta játékokat lehet majd tervezni annak köszönhetően, hogy a fejlesztők biztosan számíthatnak az alapból beépített SSD-re. Ezen kívül a konzol képes lesz az SSD-t virtuális memóriaként is használni (itt valószínűleg az AMD-féle HBCC megoldásról lehet szó).

A konzol ezen kívül támogatja majd a 8K-s felbontást, a 120fps-t, és a variálható framerate-t. Összességében a Microsoft szerint a masina négyszer erősebb lesz, mint az Xbox One X, de azt már nem fejtették ki, hogy ezt pontosan hogy értik. Az viszont biztos, hogy a gép visszafelé kompatibilis lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap