STRIX sorozatú Radeon R9 Fury ASUS módra?

A Radeon R9 Fury felhozatal a jelek szerint sokkal érdekesebb, sokszínűbb lesz, mint a Fury X.

STRIX sorozatú Radeon R9 Fury ASUS módra?

Ugyan a Radeon R9 Fury X videokártyákból minden gyártó csak referencia modellt mutathatott be, az R9 Fury esetében a jelek szerint már más lesz a helyzet: a kisebbik csúcskártyából akár egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lapra épülő és/vagy egyedi hűtéssel ellátott példányok is készülhetnek.

Az ASUS Radeon R9 Fury STRIX névre keresztelt megoldása éppen a minap tűnt fel egy német webáruház, a Computer-PC-Shop kínálatában, ahol bruttó 623,9 eurót kérnek el érte – ez 525 euró körüli listaárat feltételez. Maga az újdonság egyébként a Radeon R9 390X és a GeForce GTX 980 Ti Strix videokártyákról ismert háromventilátoros DirectCU III-as hűtést hordozza magán, így alighanem némi gyári tuningra is számíthatunk majd. Ezek alapján az R9 Fury nem lesz olyan rövid és kompakt, mint a jelenlegi egy GPU-s AMD csúcskártya, a Radeon R9 Fury X.

Az R9 Fury X-től való eltávolítás érdekében az újdonság alacsonyabb órajelen ketyeghet majd és/vagy kevesebb stream processzort is tartalmazhat, mint elődje; viszont a 4 GB-nyi, 4096 bites adatsínen lógó, HBM típusú fedélzeti memória alapfelszereltség marad.

Érdekes viszont, hogy a Radeon R9 Fury esetében teljes mértékben szabad kezet kaphatnak a gyártók az AMD-től, így sok érdekes, egyedi modell érkezésére számíthatunk – és referencia kiadás nem is valószínű, hogy készül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward