Strapabíró táblagép bukkant fel S Pen támogatással a Samsungnál

A Galaxy Tab széria új tagja még a DeX módnak sincs a híján, miközben akár a nagyobb eséseket is elviseli.

Strapabíró táblagép bukkant fel S Pen támogatással a Samsungnál

A Samsung kapcsán már a nyár elején hallani lehetett az új Galaxy Tab Active Pro táblagép érkezéséről, de végül csak most, az IFA alkalmával rántotta le erről a termékről a leplet a vállalat. A készülék nem egy csúcsmodell belsejét tartogatja, de korrekt felhasználói élményt lesz képes biztosítani.

A fejlesztők ennek a tabletnek egy 10 hüvelykes megjelenítőt választottak alapul, 1920 x 1200 képpontos felbontású és IPS technológiás, ezáltal nagy fényerőre lesz képes. A vállalat elmondása alapján 550 nitet tud magából kipréselni, ami igazán jó ekkora felületen, és napsütésben is megfelelő láthatóságról gondoskodik. Külön kiemelendő itt, hogy a termék kesztyűvel is kezelhető lesz, de támogatja az S Pen alkalmazását, így szabad kézzel is lehet rajta írni vagy rajzolni kiemelkedő pontosság mellett. Plusz itt még a hardveres gombok is megvannak az Android alapműveleteihez, szóval mindenre felkészült a Samsung. És ha már itt tartunk, a középső nyomógomb még egy ujjlenyomat-olvasót is magában foglal, így a biometrikus azonosításról is lehet gondoskodni, ezt akár dokumentumok titkosításánál is igénybe lehet venni.

Galéria megnyitása

Az Android 9.0 és a One UI grafikus felület várja itt a vásárlókat a DeX móddal és az S Pen szoftveres extráival megtoldva. A DeX használható az eszközön direktben és akár külső kijelzőre csatlakoztatva is, ilyenkor asztali géphez hasonlóan lehet kihasználni a masinában rejlő lehetőségeket, külső billentyűzet vagy akár egér is társítható hozzá. Itt nincsen komplex kamerarendszer, mint a mai okostelefonokban, de abszolút elfogadható képeket tud majd készíteni a Galaxy Tab Active Pro. A frontján egy 8 megapixeles egység található, a hátoldalára pedig már egy 13 MPixeles megoldás került. És az utóbbihoz tartozik egy LED-es villanó is, ami sötétben is alkalmassá teszi a készüléket fotózásra és videózásra.

A készülék rendszerchipjének a nevét nem fedte fel a Samsung, de annyi biztos, hogy nyolcmagos Qualcomm lapka került bele 2 GHz feletti órajellel. A korábbi Geekbench információk alapján szinte minden szaklap biztosra véli, hogy a Snapdragon 710 vagy a Snapdragon 712 lesz használatba véve, a tempó mindkét esetben jónak ígérkezik. A rendszernek jelen állás szerint a masina 4 GB-nyi memóriát fog biztosítani, ami szinte minden esetben elegendőnek bizonyulhat majd. A háttértár kapacitása 64 GB-ra lett szabva, és ezt bővítheti a felhasználó, ha idővel szűkössé válik. A Galaxy Tab Active Pro kapcsolati képességeiről egyelőre nem kaptunk részletes képet, de az egészen biztos, hogy készül belőle opcionálisan 4G LTE hálózati modemmel szerelt variáns, nem lesz híján a 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-nek, lesz benne Bluetooth 5 modul, és a vállalat közleménye alapján még NFC chippel is szolgálni fog.

Galéria megnyitása

Egy percig sem tudja titkolni a Galaxy Tab Active Pro, hogy egy strapabíróságra kihegyezett megoldásról van szó. Minden irányból vaskos gumiborítást kapott, a sarkaknál pedig különösen jól védett, hiszen ez a legérzékenyebb terület az eséseknél. Megfelel a táblagép az IP68 előírásoknak, és a MIL-STD-810G szabványnak is. Ez azt jelenti, hogy nagyon zord terepen is bírni fogja a kiképzést, a hősokktól sem eshet baj, túléli az 1,2 méteres eséseket, és 1,5 méter mélyen 30 percig biztosan tud „búvárkodni” anélkül, hogy az megkottyanna neki. A pontos tömeg és térfogat nem ismert, de egészen biztos, hogy az átlagosnál nehezebb lesz a kizárólag feketében érkező vas. Ezt arra tervezték, hogy terepen is munkába lehessen állítani, és nem fog csalódást okozni. Az akkumulátora 7600 milliamperes kapacitású az újdonságnak, és minden bizonnyal támogatja a gyorstöltést is, de ennek kapcsán részleteket nem tudtunk meg.

A Samsung Galaxy Tab Active Pro októberben fog kereskedelmi forgalomba kerülni a németeknél, és valószínűleg más területeken is megjelenhet – eljuthat Magyarországra is. Ami az árazását illet, nem túl baráti, hiszen már az alapgép is 600 euróba fog kerülni, ha pedig valaki a 4G LTE modemmel szeretné megkaparintani, 670 euró kifizetésére kell felkészülnie. De állítólag itt a Samsung, mivel vállalatokat szeretne az ügyfelei között tudni, négy éves szoftvertámogatást ígér.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap