Sorozatgyártásban a 64 rétegű kínai NAND Flash lapkák

Kína komolyan gondolja, hogy saját félvezetőipart szeretne létrehozni, így házon belül készülhetne egy csomó lényeges komponens, ami az aktuális gazdasági és külpolitikai helyzet alapján nem egy rossz stratégia.

Sorozatgyártásban a 64 rétegű kínai NAND Flash lapkák

A Yangtze Memory Technologies komoly mérföldkőhöz ért, ugyanis a kínai állam támogatását élvező, 2016 folyamán alapított nagyvállalat megkezdte 64-rétegű 3D NAND Flash memórialapkáinak sorozatgyártását. Az új memórialapkák a Yangtze memory Technologies saját, Xtacking névre keresztelt architektúráját használják, amelyet házon belül fejlesztettek ki a vállalat szakemberei. A szóban forgó memórialapka esetében a gyártási kapacitás havi szinten 100 000 és 150 000 szilícium ostyára tehető, ami az országon belüli gyártás esetében tekintélyes mennyiségnek minősül.

Galéria megnyitásaA szakembergárda ezzel egy időben már a 128 cellarétegből álló 3D NAND Flash lapkák fejlesztését is megkezdte, ugyanis a 96 cellarétegből álló dizájnt egyből át szeretnék ugrani. Az aktuális gyártókapacitást az anyavállalat, a Tsinghua Unigroup később bővíteni fogja, ugyanis építenek egy új üzemet, amelynél az első kapavágásokat rövidesen elvégzik. A Tsinghua Unigroup egyébként a Yangtze Memory Technologies többségi tulajdonosa a maga 51%-os részesedésével, ezzel együtt pedig kedvezményezettje a Kínai Nemzeti Félvezető Ipari Befektetési Alapnak is.

Az új üzem, amely várhatóan 2021-ben vagy 2022-ben nyithatja meg a kapuit, várhatóan 100 000 darab 12 hüvelykes szilícium ostya gyártására lesz képes havi szinten. A gyártókapacitást tovább növeli majd az a tény, hogy a Nanjing területén található üzemet is bővíteni fogják, ám az egyelőre nem derült ki, hogy ez pontosan mekkora termelésnövekedést eredményezhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap