Sorban jönnek a panaszok az új iPhone-okra

Az Apple új szériájának nem lett gondtalant a startja, egyre több felhasználó tapasztal különböző furcsaságokat a mobilokkal kapcsolatban. Van olyan dolog, ami a régi készülékeket is érinti.

Sorban jönnek a panaszok az új iPhone-okra

Az Apple szeptember 12-én mutatta be az új iPhone generációt, aminek az első kettő tagja, az iPhone XS és az iPhone XS Max már kereskedelmi forgalomba került, ezeknek a szállítása széles körben szeptember 28-án indult be, de a kiemelt régiókban már szeptember 21-én a boltokba került. És bizony mostanra ki is bukott néhány problémája az eszközöknek.

Az első és talán legbizarrabb gondnál mostanra kiderült, hogy nemcsak az iPhone XS és XS Max érintett, hanem más iPhone és iPad modellek is, de ettől függetlenül ez valószínűleg sovány vigasz azoknak, akik a napokban vették használatba az új csúcsmodellek valamelyikét. Arról van szó, hogy sok esetben egyszerűen nem tölt a készülék a vezeték csatlakoztatását követően. Azonban ha csinál valami mást is a készülékkel a tulajdonosa, azonnal elkezdődik a töltés. Szóval a kijelző felnyitását követően a készülék rögtön rájön, hogy neki „táplálkoznia” kellene, és el is indul a folyamat, de ugyanez történik akkor is, ha az ember szimplán felemeli a mobilt, és az érzékelni kezd a Face ID-val. Ez komoly probléma, mert a felhasználók például este sokszor csak fogják, és bedugják a töltőt az iPhone-ba, nem kezdik nyomkodni, viszont így meglehet, hogy reggel egy lemerült okostelefon fogadja őket. Ez biztosan egy szoftveres gyökerekkel rendelkező hiba, ami az iOS 12-ben bújt meg, és remélhetőleg az Apple nagyon hamar kiad majd egy olyan frissítést, ami rendbe teszi a dolgot.

Az viszont már aggasztóbb, hogy az újdonságok jelerőségből fakadó gondokkal is küzdenek, és ez nemcsak néhány készüléknél lehet jelen, ráadásul a hálózati modem és a Wi-Fi egyaránt érintett. A panaszok szerint mindkét hálózati egység gyengébben teljesít a jelerőséget tekintve az iPhone XS és az iPhone XS Max esetében, mint az elődmodelleknél. Ezt a problémát már rengeteg jelezték különböző felületeken. Volt, aki arról számolt be, hogy ahol a korábbi iPhone-jával vidáman használta a 4G LTE hálózatot, ott az újdonsággal problémás a kapcsolódás és sokszor csak 3G HSPA-ra csatlakozik a mobil, nagyon gyengén fogja az LTE-t. Ebben az esetben sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyire lehet súlyos a gond, és az sem ismert, hogy milyen megoldással állhat elő ebben az esetben az Apple. Jó esetben segíthet egy szoftveres frissítés, de elképzelhető, hogy ennél nagyobb beavatkozásra lesz szükség. Sokan egyébként arra gyanakodnak, hogy az átrendezett antennacsíkoknak is lehet köze a dologhoz.

Galéria megnyitása

Nem klasszikus értelemben vett hiba, de sokan számoltak be arról a zavaró funkcióról, ami a jelek szerint fotózáskor a Smart HDR opcióval jár együtt. Amikor a felhasználó önarcképet készít az előlapi kamerával, és bekapcsolja a Smart HDR-t, akkor az algoritmus kérdés nélkül elsimítja az arcbőr apró részleteit. Ilyen retusáló opció sok mobilban van manapság, de szinte minden esetben külön lehet kapcsolni – és az erősségét szabályozni –, ebben az esetben viszont semmi ilyenről nincs szó. A Smart HDR beállítása után a rendszer magától retusálja a szelfiket. Erről az Apple egyáltalán nem beszélt, a bemutatón csak annyit mondott el a Smart HDR-ről, hogy fejlett algoritmus dolgozik mögötte. Mindenesetre ez a megoldás néhány embert meglehetősen zavar a beszámolók alapján.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap