Sony Ericsson Nozomi 4,3 colos HD megjelenítővel

Szépen lassan minden gyártó megjelenik a saját HD kijelzővel szerelt készülékével, ezúttal a Sony Ericsson berkeiben tűnt fel egy kicsit érdekes készülék. Az érdekessége abból fakad, hogy nem tudni pontosan a kijelzőjének méretét. Persze van képünk hozzá, és ezen a japán-svéd gyártó készülék olyan pixelsűrűségi adatot közöl, ami meglehetősen érdekes, hiszen szemben áll a gyártó által közölt értékkel.

Sony Ericsson Nozomi 4,3 colos HD megjelenítővel

Szépen lassan minden gyártó megjelenik a saját HD kijelzővel szerelt készülékével, ezúttal a Sony Ericsson berkeiben tűnt fel egy kicsit érdekes készülék. Az érdekessége abból fakad, hogy nem tudni pontosan a kijelzőjének méretét, legalábbis némileg ellentmondásosak az információk.

 

A telefon 720 x 1280 pixeles felbontást mutat, és ezzel az Android szerint 320 pixeles képpontsűrűséget produkál, ami elméletileg 4,6 colos kijelzőre utalna, de ezzel ellentétben a cég azt közölte, hogy az LT26i modell típusú eszköz mindössze 4,3 colos képátlóval fog rendelkezni, vagyis az egy colra jutó képpontok száma 341 lehet. Ezzel az adattal felsorakozik a HTC Rezound mellé, ugyanis a taiwani cég készüléke is épp ilyen paraméterekkel rendelkezik, ezzel ennek a két modellnek lehet a legmagasabb a PPI értéke, ami tűéles képet eredményez. A HD felbontás egyébiránt már nem újdonság, hiszen az LG már bevetette a dél-koreai piacon a True HD IPS kijelzőjét, ami elméletben a legjobb paraméterekkel rendelkezik, ugyanis büszkén hirdetik, hogy még fogyasztásban is diadalmaskodik az AMOLED felett. A Samsung pedig az említett AMOLED mellett tette le a voksát, amikor megalkotta a Samsung Galaxy Nexus-szal piacra kerülő Super AMOLED HD kijelzőt, ami 4,65 colos átmérőjével már igen csak nagyfiúnak számít, valamint már készül a PenTile Matrixot nélkülöző SAMOLED HD Plus megjelenítő is. Valamint ugyan kevesebb információval, de a Motorola is szivárogtatott már ki olyan jellegű adatokat, amiben egy Dinara nevű készülék szerepel, amiben egy az LG-hez hasonló kijelzőről tesznek említést.

Visszatérve a körvonalazódó Nozomi-ra, a készülék egy igen erős szívet kapott, ugyanis 1,5 GHz-en üzemel majd a benne lévő, két maggal rendelkező SoC, ami valószínűleg a Qualcommtól származik, mivel a két gyártó szoros együttműködésben áll egymással. Vagyis egy Snapdragon S3 lesz majd, pontosabban talán az MSM8660 lehetne az alany, amiben az Adreno 220-as grafikus mag teljesít szolgálatot, és a várható órajel a referencia értéke. Továbbá a készülék megszokottnak mondható 1 GB Rammal és 32 GB háttértárral rendelkezik, elől hátul kamera figyel, hátul egy LED villanót is kapott, és feltehetően a saját fejlesztésű Exmor R 12 megapixeles CMOS érzékelője kerül bevetésre. Külsőre egy jelentősnek mondható változtatáson esett át, ugyanis egy megvilágított szalagot kapott a kijelző alatt, ami feltehetően a fizikai gombokat cseréli le egy érintésérzékeny megoldásra, és az egész készüléken körbefut.

Vártható megjelenésről, és több információról egyelőre nem kaptunk hírt, de a készülék a képek alapján már egész jól áll, és mivel az Anroid 2.3.5-tel kerül forgalomba a jelek szerint, így már talán nincs messze a bevetés pontos dátuma. Persze nem kell attól sem félni, hogy az ICS frissítés hiányában fog szenvedni, mivel ebben a Sony eddig az élen jár. Árazásával kapcsolatban sem tudunk semmit, de mivel a specifikációk szerint igen csak csúcskategóriát veszi célba, így árban is ide várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward