Sokoldalú lett a Garmin Vívoactive 3 Music

A Garmin új karórája igazán hasznos társa lehet majd a sportolóknak a mindennapok során. Az eszközben van GPS, NFC és egyéb extrákkal is szolgál.

Sokoldalú lett a Garmin Vívoactive 3 Music

A Garmin elsősorban sportolóknak szánt okosórákat készít, és ezúttal is egy ilyen készülékkel ismerkedhetünk meg. A Garmin Vívoactive 3 Music képes lesz a felhasználót minden lépésén elkísérni az edzések alkalmával, és még a szórakoztatásról is tud gondoskodni.

A szerkezet egy kör alakú megjelenítőt vonultat fel, ami 1,2 hüvelykes méretű, színes és 240 x 240 képpontos a felbontása. Ezen a ponton azt kell kiemelni, hogy a Garmin a saját Chroma kijelzőjét használta fel, ami több előnyös vonással is rendelkezik. Egyrészt folyamatosan aktív lehet, és szinte alig emészt fel energiát, másrészt tökéletesen lehet látni nagyon erős napsütésben is, ugyanis átengedi a fényt, transzflektív. Itt nem a Google operációs rendszere fut, hanem a Garmin által készített szoftver van jelen, de a funkcionalitás tekintetében nem lesz ok panaszra. Az eszköz a mobilhoz kapcsolódva képes áthúzni az összes értesítést, az üzeneteket meg lehet nyitni, a bejövő hívásokat pedig lehet fogadni a csuklóra szegezett eszközzel, és adott esetben még a Garmin akciókamerájának a távirányítására is be lehet fogni. A karórán több mint 15 sportolással kapcsolatos alkalmazás van előre telepítve, és ezek tudnak segíteni az eszköz viselőjének az edzésekben vagy éppen a lazításban, ha például jógáról van szó.

Galéria megnyitása

A Vívoactive 3 Music egyik legfontosabb attrakciójaként a zenelejátszás lett kiemelve. Az eszközhöz lehet csatlakoztatni Bluetooth-on keresztül fej- vagy fülhallgatót, és önállóan képes gondoskodni a zenék offline lejátszásáról. A vállalat elmondása alapján akár 500 zenét is lehet tárolni az eszközön, de ezt valószínűleg egy átlagos fájlméret mellett kalkulálta a Garmin, feltételezhetően 4 GB-os a Vívoactive 3 Music tárkapacitása. Hamarosan arra is lehetőséget nyújt majd a cég, hogy számítógépen letöltse a felhasználó a lejátszási listáját például a Deezerről, és rögtön át is másolja a viselhető kiegészítőre.

Galéria megnyitása

A Vívoactive 3 Music jól áll a szenzorokat tekintve, hiszen nemcsak az alapvető mozgási érzékelők vannak meg benne, hanem egy sor extra is. Akad barométer és még hőmérő is, a pulzusmérő szerepét pedig a különösen pontos mérési eredmények szolgáltatására képes Elevate egység tölti be. A Garmin szoftvere képes arra, hogy automatikusan (személyes vonások alapján) generáljon elérendő mozgási célokat a felhasználóknak, szóval nem a megadott 8-10 ezres lépésszámot kell majd mindenkinek elérnie alapértelmezetten. A különböző aktivitásokat magától felismeri a Vívoactive 3 Music és mindent monitoroz, még az alvási ciklusokat is kiértékeli. Fontos, hogy rendelkezik GPS vevővel a szerkezet, ennek köszönhetően valóban teljes értékű társként lehet rá tekinteni például futás vagy biciklizés közben, nem kell mobilt magával vinnie az embernek ahhoz, hogy pontosan lássa, mekkora távot tett meg, milyen volt a tempója és merre járt. Az NFC chipnek sincs híján a Vívoactive 3 Music, és ennek köszönhetően a Garmin Pay szolgáltatás kihasználása sem jelent problémát.

Galéria megnyitása

Az újdonság egyelőre kizárólag teljesen feketében érhető el; a gyári szíja szilikonból van, a tok pedig rozsdamentes acél. A szíj cserélhető, 30 dollárba kerülnek a színes, szilikonos alternatívák a vállalat kínálatában (illetve 60 dollár a bőr), de nem feltétlenül kell ebből választani. A méreteinél fogva inkább a férfiak csuklóján mutat majd jól az eszköz, mint a hölgyekén; a tok 43,1 milliméteres átmérőjű, 13,6 milliméter vastag és 39 gramm a tömege. Mivel a Garmin a sportolókat tartja az elsődleges célközönségnek így nem kérdés, hogy a vízállóságról megfelelően gondoskodott. A Vívoactive 3 Music képes lesz akár 5 ATM nyomást is elviselni (50 méter), de a vállalat igazából extrémebb vízi sportolásra nem ajánlja már az eszközt, úszni viszont minden további nélkül lehet vele.

Amennyiben a felhasználó nagyon visszafogottan alkalmazza a készüléket, szóval csak óra üzemmódban használja az egyszerű mozgási szenzorokkal és a pulzusméréssel, akár egy hetet is kibír egy töltéssel. Viszont az üzemidő radikálisan csökken, amikor a zenehallgatás és a GPS is terítékre kerül. Ha ezeket a funkciókat együtt használja az ember, akkor bizony 5 óra alatt lemerül a termék, amikor pedig csak a GPS dolgozik, a zenehallgatás le van állítva, 13 órás futási teljesítménnyel lehet számolni. A kompatibilitást nem részletezi a Garmin, a hivatalos oldalon annyi szerepel, hogy androidos és iOS-t futtató gépekkel egyaránt használható.

A Garmin Vívoactive 3 Music nem várat magára, az Egyesült Államokban máris elérhetővé vált. A viselhető kiegészítőért 300 dollárnak megfelelő összeget kell majd leszurkolnia a vásárlóknak, szóval egyáltalán nem olcsó eszközről beszélhetünk. (Ennyiért már válogatni lehet az Android Wear/Wear OS-t futtató eszközök közül, persze azokat nehéz ezzel összevetni, mert amennyi előnyük akadhat, valószínűleg legalább annyi hátránnyal is szolgálhatnak.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward