Sokkolóan gyors mobilos rendszerchipet tesztel a Qualcomm

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, milyen lapka produkálta a kiugró Geekbench eredményt.

Sokkolóan gyors mobilos rendszerchipet tesztel a Qualcomm

A Qualcomm egy ideje már uralja a részesedését tekintve a felsőkategóriás mobileszközök köreit, és a vállalat folyamatos fejlesztésekkel próbál arról gondoskodni, hogy ez a jövőben se legyen másként. A színfalak mögött a feltételezések szerint már az új generációs csúcsmegoldását teszteli a vállalat.

A Geekbench adatbázisában megjelent egy olyan mérési eredmény, ami egyértelműen übereli az összes eddig megjelent androidos készüléket a nyers erő tekintetében. Az egyszálas és a többszálas teszt is kiugróan jó a Snapdragon 855-höz képest, ez alapján pedig az fel sem merül, hogy csak egy még tovább húzott Snapdragon 855 Plus nevéhez lenne köthető az eredmény. Amikor minden mag munkába állt, akkor 12946 pontos teljesítményt tudott felmutatni a szóban forgó lapka, amikor pedig csak egy szál volt terhelés alatt, 4160 pontot sikerült elérnie a rejtélyes egységnek.

Galéria megnyitása

A többmagos beállítás esetén, valamint az egyszálas megmérettetésben is hasonló mértékű gyorsulás figyelhető meg a Snapdragon 855 mobilplatformhoz képest, egy szűk 15 százalékos előrelépésről beszélhetünk. Ez már elegendő ahhoz, hogy még a teljesen más környezetben dolgozó Apple A12 Bionic-ot is maga mögé utasítsa – legalábbis ami a maximális pontszámot illeti. Az alapján, hogy a gyorsulás nagyjából konstans a két különböző tesztben, arra következtethetünk, hogy talán a processzormagok elrendezésében nincsen különbség a Snapdragon 855-höz képest. Szóval a misztikus rendszerchipben is lehet egy kiemelkedően erős, három szerényebb, és négy energiahatékonyságra kihegyezett egység. Egyetlen magon mérve ez a Qualcomm chip sem képes felvenni a lépést a Samsung Exynos 9825-tel, vagy a még erősebb Apple A12-vel, azok ugyani már 4500 feletti pontszámmal kecsegtetnek.

A Geekbench rendszerében nem látható, hogy milyen rendszerchiphez köthető az eredmény, de a „Qualcomm Kona” név olvasható mellett. A korábbi kiszivárgott információk szerint a Qualcomm kétféle változattal készül a Snapdragon 865-ből, és az egyik éppen a „Kona” névre hallgat, míg a másik a „Huracan” néven van említve. A különbség itt az eddigi pletykák szerint abban áll majd, hogy az egyikben biztosítva lesz már az integrált 5G modem is, míg a másiknál marad kizárólag a 4G LTE, és ehhez legfeljebb utólag lehet majd 5G modemet illeszteni. Szóval ez alapján úgy tűnik, hogy tényleg a Snapdragon 865-öt próbálgatja már a Qualcomm a háttérben, miközben még most kerülnek a boltokba az első mobilok a Snapdragon 855 Plusszal. A Geekbench alapján azt lehet még tudni, hogy mindössze 6 GB-nyi rendszermemória volt a lapka mellett a teszt idején, és már az Android 10 operációs rendszer egyik bétája szolgáltatta az alkalmazásnak a szoftveres környezetet.

A Snapdragon 865 már támogatni fogja egyebek mellett az LPDDR5x memóriamodulok használatát, és az UFS 3.0 adattárolókat is gond nélkül lehet majd társítani hozzá. A Qualcomm általában az utolsó negyedévben szokta a következő generációs felsőkategóriás rendszerchipét rivaldafénybe állítani, és ez talán idén sem lesz majd másként, és a 2020-as év elején futhatnak majd be vele az új mobilok. De ha valósak az eredmények, akkor az már most körvonalazódni látszik, hogy a CPU teljesítménye mire lesz elegendő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap