Shop menü

SOKKAL IZMOSABB AKKUMULÁTORT KAPHATNAK AZ ÚJ IPHONE-OK

Generációk óta igyekszik az Apple javítani az üzemidőt, és most úgy fest, hogy idén egy jelentősebb lépést fog ebben tenni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sokkal izmosabb akkumulátort kaphatnak az új iPhone-ok

Az Apple az iPhone-ok üzemidejét az elmúlt években jelentősen tudta javítani, ami egyrészt annak köszönhető, hogy a hardverek hatékonyabbak lettek, másrészt pedig kövérebb akkumulátorokat kezdett alkalmazni a vállalat. Most arról érkeztek belső információk, hogy az iPhone 15 ismét előrelépést tesz majd ezen a területen.

Kínai források szerint az összes iPhone 15 modellvariáns nagyobb kapacitású akkumulátorral lesz felruházva, mint az aktuális eszközök. Méghozzá nem is szerény előrelépést tesznek majd az eszközök, ha az információk valósnak bizonyulnak.

Akár 18 százaléknál nagyobb növekedés is lehet majd a telepek kapacitásában.

Az iPhone-ok esetében az üzemidő általában egy kényesebb kérdésnek számított, különösen az iPhone 12-nél volt ez problémát, ahol az Apple jó ötletnek tartotta a mobilokat egészen vékonyra tervezni, és ezzel együtt szerényebb akkumulátorokat használt, mint az iPhone 11-nél. Szerencsére a vállalat belátta, hogy baklövést követett el, és az iPhone 13, valamint az iPhone 14 széria már egyre jobb üzemidőt tudott felmutatni.

Galéria megnyitása

Tavaly megjelent az iPhone 14 Plus, ami szerényebb hardveres alapot társított méretes teleppel, és ennek eredményeként minden felmenőjén túlteljesített a teszteken. Ezt már az Apple büszkén ki is emelte: „Az iPhone 14 Plus nyújtja a legjobb üzemidőt, amit valaha iPhone tudott.” Ebből kiindulva valószínűleg az iPhone 15 Plus lesz majd az igazán nagy nyertese a szóban forgó fejlesztésnek is.

iPhone 13 egy 3227 milliamperórás akkumulátorral jelent meg 2021-ben, majd tavaly jött az iPhone 14 egy 3297 mAh-s teleppel. Ezekhez képest az iPhone 15 állítólag egy 3877 mAh-s energiaforrással láthatja majd meg a napvilágot. Ebben az esetben lesz arányaiban a legnagyobb fejlődés. Az iPhone 15 Plus egy 13,5%-kal izmosabb teleppel léphet majd a színre, a 4325 mAh-t egység helyébe egy 4912 milliamperórás kapacitással szolgáló megoldás léphet.

A Pro modellek már tavaly is kicsit szerényebb akkumulátorokkal látták meg a napvilágot, mint az azonos méretű mezei társaik, és idén is ugyanígy maradhat ez a helyzet. Az iPhone 15 Próba egy 3650 mAh-s telep kerülhet a korábban alkalmazott 3200 mAh-s erőforrás helyére. Ami pedig az iPhone 15 Pro Max modellt illeti, azt egy 4852 milliamperórás akkuval küldheti bevetésre az Apple, ami kicsivel több mint 12%-os fejlődést jelentene a most használt 4323 mAh-s egységhez képest.

Galéria megnyitása

Az iPhone 15 és 15 Plus modellek előre láthatólag megkapják majd az Apple A16 Bionic rendszerchipet, ami még hatékonyabb is, mint a most alkalmazott A15 Bionic, szóval azáltal is még jobb üzemidőt lehet kilátásba helyzeni. Az iPhone 15 Pro és Pro Max pedig az Apple A17 Bionic lapkával jöhet, ami még fejlettebb gyártási eljárással készülhet, ezáltal pedig takarékosabb lehet.

Ezek a pletykák mindenképpen érdekesek, mert azt vetítik előre, hogy az új generációs iPhone-ok talán minden korábbinál jelentősebb fejlődést hoznak majd az üzemidő tekintetében, és így könnyen lehet, hogy a legtöbb androidos riválisukat lekörözhetik majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére