Soha nem látott kamerás megoldásokkal mutatkozott be a Vivo X50 széria

Az újdonságok széles ársávot fednek le, akár 50 megapixeles Samsung kamerával, valamint gimbal-szerű stabilizálással.

Soha nem látott kamerás megoldásokkal mutatkozott be a Vivo X50 széria

A Vivo nevéhez több kamerás újdonság is tartozik az elmúlt évekből, és talán a mostani megoldás is meghatározó fontossággal bír majd. Az X50 Pro modell ugyanis soha nem látott stabilitásról gondoskodhatnak majd a felvételek során. És szerencsére mindegyik gépezetnek lesz majd különlegessége.

A mobilok 6,56 hüvelykes megjelenítővel lettek ellátva, AMOLED technológiát alkalmaznak, 105 százalékos NTSC színtérrel büszkélkedhetnek, a fényerejük pedig akár 1300 nit is lehet, ami egészen brutális. Az első lényeges különbség a gépek között, hogy az X50 sík felületű, a többiek pedig már íveltek 55 fokban, az X50 és az X50 Pro pedig „csak” 90 Hz-es, míg az X50 Pro+ már 120 Hz-re is képes. A 2376 x 1080 felbontás minden esetben megfelelő részletességgel szolgál.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok Android 10 rendszerrel jönnek egytől egyig. A Vivo a tőle megszokott módon, egy jelentősen átszabott grafikus felületet alkalmaz sok hozzáadott értékkel. Az X50 széria valóban jelentős előrelépéssel készült el, ezért itt már a Funtouch OS 10.5 meglétéről beszélhetünk.

A Vivo X50 modellek között a kamerák terén több differencia is akad, de egyik esetben sem lehet túl szerény adottságokról beszélni. Az alapmodell esetében adott egy 48 MPixeles főkamera PDAF támogatással és optikai stabilizálással, no, meg F/1.6-os rekeszértékkel. Van egy kétszeres zoomot nyújtó portrékamera (F/2.5) 13 megapixeles érzékelővel, akad még egy 8 MPixeles egység ultra-széles látószöggel, végül egy 5 megapixeles makró kamera is van a sorban.

Galéria megnyitása
Vivo X50 Pro

Az X50 Pro főkamerája ugyanazt a szenzort használja, mint az X50-é, viszont itt már van gimbal OIS stabilizálás, ami a Vivo elmondása szerint döbbenetes ugrást jelent majd a sima OIS-hoz képest. A beépített gimbal rendszer részben elektromágneses elven működik, és elvileg háromszor nagyobb kilengéseket is eltűntet, mint az OIS. Plusz a grafikus felületen a rendszer mutatja majd a felhasználónak, hogy milyen irányú a kilengés, így az ember a kezével is pontosan tudja majd, merre kell mozdítani a készüléket ahhoz, hogy a kép stabil legyen.

Rendelkezik még az X50 Pro egy 13 MPixeles kamerával, ami 2-szeres optikai zoomot nyújt PDAF támogatással is megtoldva és F/2.5-ös apertúra mellett. Továbbá itt már egy periszkópos zoom egység is van 8 megapixellel, ami ötszörös közelítésre nyújt lehetőséget – és van digitális 60x Hyper Zoom. Egy egyszerűbb OIS megoldás is biztosított. A sort egy 8 megapixeles, ultra-széles látószögű kamera zárja, ami néhanapján jó szolgálatot tehet. Makrózni is tud a készülék 2,5 cm-es minimális távolságból.

A Vivo X50 Pro+ nem kapott gimbal OIS rendszert, viszont egy 50 MPixeles szenzort alkalmaz, amit a Samsung nemrégiben mutatott be. Arról az 1,2 mikronos pixelmérettel dolgozó egységről van szó, amit korábban még egy mobilban sem láthatott a közönség, és elvileg kenterbe ver minden egyéb érzékelőt, itt már a Dual Pixel AF is támogatott az akár 2,4 mikronos pixelméret mellett. Ez nagyon jó fotóminőséget ígér, szóval mindenképpen kíváncsian várjuk a produkcióját.

A csúcsmodell egyébként minden más szempontból az X50 Pro kamerarendszerét kapta: akad még egy 13 MPixeles egység kétszeres zoommal, egy 8 megapixeles, ami 5-szörös zoomot tud, és egy szintén 8 MPixeles, ami ultra-széles látószöggel dolgozik.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok 4K Ultra HD minőséget támogatnak a mozgóképfelvételek megörökítése során. Van lassított felvételi mód is legfeljebb 1080p felbontással. A készülékek több intelligens fotózási módot is nyújtanak.

A szoftveres oldalon pedig van Super Night és Astro címszavak alatt különleges éjszakai mód az éjjeli városkép, valamint a csillagos égbolt megörökítésére. És még mielőtt tovább lépnénk, azt is meg kell említeni, hogy a szerkezetek 32 megapixeles frontkamerának adnak otthont egyaránt, a videohívásoknál pedig 1080p jelenti a plafont.

Galéria megnyitása
Vivo X50 Pro

A Vivo az X50 és az X50 Pro mobilokat a Snapdragon 765G rendszerchippel látta el, míg az X50 Pro+ már egy igazán vérbeli csúcsmodell a Snapdragon 865 platformmal felvértezve. Az X50 és az X50 Pro 8 GB-nyi rendszermemória mellett lesz elérhető 128 vagy 256 GB-os tárkapacitással, ami nem bővíthető. A Vivo X50 Pro+ pedig a 8/128 és a 8/256 GB-tal szolgáló kiszerelések mellett 12/256 GB-tal is felmarkolható lesz – bővíthetőség itt sincs.

Galéria megnyitása
Vivo X50

Az újdonságok rendelkeznek 5G hálózati modemmel, ami a Sub-6 frekvenciatartományt támogatja, és van ezen felül villámgyors 4G LTE egység is mindegyikben VoLTE-vel megtoldva.

A szerkezetekben biztosított még a 802.11ac szabványnak megfelelő WLAN, a Bluetooth 5.1 modul (aptX HD), az NFC chip, valamint az A-GPS vevő, ami az X50 Pro+-nál még kétfrekvenciás is. Megemlíthető még itt, hogy Dual-SIM-esek is a masinák.

Galéria megnyitása

Az X50 és az X50 Pro elől hátul üveg, a keretezés pedig alumíniumötvözetből készült, az X50 Pro+ hátlapja pedig már műbőrrel lett bevonva, ami teljesen környezetbarát is. Szóval a prémium érzés hiányára sem lehet majd itt panaszkodni.

A mobilok nagyjából azonos méretben öltöttek testet, és mindegyik masinának a megjelenítője alá került az ujjlenyomat-érzékelője. C-típusú USB található az okostelefonok keretén, és más csatlakozó nincs is, ezen keresztül oldható meg a zenelejátszás, és van Hi-Res Audio minősítése is.

Galéria megnyitása
Vivo X50 Pro+

A Vivo X50 egy 4200 milliamperórás akkumulátornak ad otthont és 33 wattos gyorstöltést támogat, amivel közel 60%-ra pumpálható a telep 30 perc leforgása alatt. Az X50 Pro burkolata alá egy 4315 mAh-s akku lett bezsúfolva, és ennél a készüléknél is 33 W-os teljesítményű a töltés.

A zászlóshajó fedélzetén pedig már egy 4350 milliamperórás kapacitású egységnek sikerült helyet szorítani, de nem is ez az igazán fontos itt, hanem az, hogy már 44 wattal képes tölteni.

A Vivo X50 3500 jüanba (kb. 155 ezer forint) kerül majd Kínában a 8/128 GB-os alapkivitelben, 8/256 GB-tal pedig 3900 jüant (kb. 170 ezer forint) kóstál majd. Az X50 Pro már 4300 jüanról (kb. 190 ezer forint) indít, és a kövérebb tárhellyel szolgáló változata 4700 jüanba (kb. 205 ezer forint) fog kerülni a vállalat hazájában.  Az X50 Pro+ modellért pedig 5000 (8/128 GB), 5500 (8/256 GB) vagy 6000 jüant (12/256 GB) kell majd kifizetni kiviteltől függően – átszámolva itt már 220, 240 és 260 ezer forintos összegekről beszélhetünk.

Az X50 június 6-án kerül a boltokba, az X50 Pro június 12-én kezd, az X50 Pro+ pedig csak júliusban kerül majd sorra.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap