Shop menü

SNAPDRAGON 8 GEN 2 LAPKA ÉS 200 W-OS GYORSTÖLTÉS BMW-S CSOMAGOLÁSBAN

Megjött az iQOO 11 széria, és a tempóra helyeződik a hangsúlyt a mobilok, miközben már az Android 13-at használják.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Snapdragon 8 Gen 2 lapka és 200 W-os gyorstöltés BMW-s csomagolásban

Az iQOO márkát folyamatosan építgeti a Vivo, és szokás szerint csúcsmobilok érkeznek a cégtől, amik próbálnak kedvező áron a boltokba kerülni. Az iQOO általában a kiemelkedő teljesítmény biztosítására koncentrál, és így van ez a 11 sorozatnál is, ahol már a Qualcomm legújabb erőbajnoka került bevetésre.

Az újdonságok már a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchipet használják, amit három hete jelentett be a Qualcomm. Ebben a chipben az ARM legújabb processzormagjai dolgoznak akár 3,2 GHz-es órajelen, az integrált GPU szerepét pedig már az új Adreno 740 tölti be, biztosított még a ray tracing támogatás is. Az iQOO a korábbi tapasztalatokat felhasználva, egy masszív hőelvezető rendszert épített a 11 széria tagjaiba, ennek köszönhetően a melegedéssel nem lesz sok probléma, a kitartó terhelést is jól bírhatják majd a masinák.

Galéria megnyitása

Akár 16 GB-nyi RAM-mal is meg lehet majd vásárolni a készülékeket, alapesetben pedig 8 GB-nyi memóriát fognak kínálni, és 12 gigás opció is választható. Ilyen téren sem érheti majd szó a ház elejét, és direkt LPDDR5X modulok vannak használatban, méghozzá UFS 4.0 adattároló mellett, hogy a tempó ezen a fronton is garantált legyen. Az iQOO 11 Pro csak 256 és 512 GB-os változatokban kerül a boltokba, az iQOO 11 pedig az említett opciók mellett 128 GB hellyel is választható lesz.

Galéria megnyitása

A magas tempót a megjelenítő is biztosítani fogja, 144 Hz-es panelt használnak az okostelefonok, és kiváló minőségű, negyedik generációs LPTO AMOLED kijelzőkről beszélhetünk 1440p-s felbontással. A mobilok akár 1800 nites fényerőre is képesek lesznek, és 6,78 hüvelykes képátlóval szolgálnak, tehát igencsak nagyra nőttek kiviteltől függetlenül. HDR10+ szabványnak is megfelelnek a gépek.

Galéria megnyitása

Az újdonságok az Android 13-mal kerülnek már a boltokba, ami egy remek hír. Az iQOO a Vivo által fejlesztett grafikus felhasználói felületeket használja. Azért mondjuk ezt többesszámban, mert kettő külön megoldás van itt. Kínában az OriginOS lesz bevetésen, nemzetközi szinten pedig a Google szolgáltatásaihoz igazított Funtouch OS lesz bevetésen.

Galéria megnyitása

16 megapixeles szelfik készítésére alkalmasok az újdonságok, és az előlapi kamerát használva 1080p videózást tesznek lehetővé. Ha jó minőségben kell videózni kell, akkor a hátsó kamerarendszert kell majd munkára fogni. A főkamerával akár 8K-ban is lehet mozgóképet rögzíteni, 4K-ban 60 FPS-t támogat, 1080p esetén pedig 240 FPS érhető el. No, de nézzük, milyen kamerák vannak itt bevetésen.

Galéria megnyitása

Az iQOO 11 és 11 Pro modelleknél csak a 13 MPixeles, 2-szeres zoomolásra alkalmas, optikai stabilizást támogató képalkotó a közös. Az eszközök további két kamerája különbözik. A főkamera hiába 50 MPixeles a gépekben, az iQOO 11-nél a szenzor „csak” 1/1,57 colos, míg a 11 Prónál 1/1,49 colos lett, szerencsére mindkettő optikai stabilizátoros. Az ultraszéles látószögű kamera a 11 Pro esetében ismételten 50 megapixeles, és lehetővé teszi a makrózást, de az érzékelő csak 1/2,76 hüvelykes az érzékelő, a társánál nincs makrózási opció, és mindössze 8 MPixeles lett.

El kell azt mondani, hogy a gépezetek rendelkeznek 5G mobil hálózati modemmel, de csak a Sub-6 tartományt támogatva, és van a kelléktárukban 4G LTE egység is a VoLTE támogatással karöltve. Továbbá a kapcsolati lehetőségek listáján szerepel még a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.3 modul is kiterjedt aptX támogatással. Biztosítanak még a mobilok NFC chipet, infravörös portot és A-GPS vevőt is. Minden iQOO okostelefon Dual-SIM-es, így a 11 széria tagjainál sincs ez másként.

Galéria megnyitása

A fekete és a zöld színek mellett elérhetőek lesznek a készülékek BMW-s fehér változatban, ahol kék és piros csíkok is díszítik a hátlapot. Az iQOO 11 Pro 210 grammot nyom majd, az iQOO 11 pedig 205 gramm tömegű lett, 8,9 és 8,4 milliméter vastagra lettek szabva a szerkezetek. Sztereó hangzást nyújtanak, és rejtett ujjlenyomat-olvasókat használnak, méghozzá úgy, hogy a 11 Pro esetében már ultrahangos a szenzor, nem optikai, ami megszokott egyébként.

Az iQOO 11 Pro okostelefonban egy 4700 milliamperórás kapacitású akkumulátor található, amit 10 perc alatt 100%-ra lehet majd tölteni lemerült állapotból is. Bizony, ez már egészen brutális teljesítménnyel tölthető, 200 wattos csúcsteljesítményről beszélhetünk. Emellett van 50 wattos vezeték nélküli töltés is, és 10 wattal tud még töltést megosztani is vezeték nélkül. Az iQOO ezen a téren jóval szerényebb, ott csak vezetékes töltés van, az is maximum 120 wattal – no, nem mintha emiatt lehetne panaszkodni.

Galéria megnyitása

Az iQOO 11 és 11 Pro nem egyszerre rajtol, és nem is ugyanott kerülnek forgalomba először. Az iQOO 11 Pro esetében Kína van a fókuszban, és december 21-től lehet rendelni a terméket 5000 jüanos árról indulva, ami nagyjából 285 ezer forintos összeget jelent pillanatnyilag. Az iQOO 11 Indonéziában és Malajziában máris elérhető átszámítva kb. 220 ezer forintos összegért cserébe.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére