SATA-s árszintre lőné be új NVMe SSD-jét a Kingston

A Kingston A2000 áttörést hozhat a megfizethető és gyors PCI Express csatlakozós SSD-k piacán.

SATA-s árszintre lőné be új NVMe SSD-jét a Kingston

A Kingston egy ideje már dolgozik azon, hogy minél jobb ár-érték arányú NVMe SSD-t hozzon létre, és az aktuális újdonságával valóban elérhet arra az árszintre, ahol jelenleg szinte csak SATA csatlakozós megoldások találhatóak. A Kingston A1000-rel tavaly a cég kijelölte azt az utat, amin haladva idén az A2000 befuthat. És emellett a cég bejelentette a KC1000 utódjául szolgáló KC2000 érkezését is.

A Kingston általában remek megfizethető adattárolókkal szolgál, éppen ezért népszerűek a belépő SSD-i, és bizakodóak lehetnek az érdeklődők a CES-en beharangozott A2000 kapcsán is. A vállalat Las Vegasban megmutatta a látogatóknak, hogy milyen tempóra képes a friss PCI Express csatlakozós SSD-je, és még arról is beszélt, hogy milyen fejlesztésekkel próbálja az eddiginél alacsonyabb előállítási költséget elérni. A Kingston például vegyesen fogja használni a Silicon Motion (SM2263) és a Phison által fejlesztett költséghatékony vezérlő egységeket, továbbá minden esetben a Toshibától származó 64 réteges BiCS4 3D TLC NAND Flash memóriát veti majd be az A2000 SSD-k nyomtatott áramkörén. A Kingston külön kiemelte, hogy az eltérő kontrollerekkel szerelt modellek tempójában nem lesz észrevehető különbség, szóval nem kell attól tartani, hogy azonos név mellett különböző teljesítményben részesülnek majd a jövőbeli tulajdonosok.

Galéria megnyitása

Az A2000 M.2 2280-as formátumú lett, egy PCI Express 3.0 x4 csatlakozófelületet kapott, és azt is el kell mondani, hogy az NVMe protokoll 1.2-es verzióját támogatja. Arról nem beszélt a vállalat, hogy lenne DRAM alapú gyorsítótár, az alacsony költségkeret miatt erről valószínűleg le kell mondani. A Kingston jelen állás szerint három különböző tárkapacitással kívánja kereskedelmi forgalomba bocsájtani ezt az újdonságot, elérhető lesz a tervek szerint 240, 480 és 960 GB-tal. A vállalat a termék szekvenciális olvasási sebességét másodpercenként 2000 MB-ban határozta meg, az írásos műveletek alkalmával pedig 1500 MB/s-mal lehet majd számolni. A Kingston a CES-en kiállított példány esetében a CrystalDiskMarkkal 1986 MB/s-os olvasási és 1572 MB/s-os írási teljesítményt mért ki. Mondanunk sem kell, ezeket az értékeket a SATA-s SSD-k meg sem tudják közelíteni.

Galéria megnyitása

A Kingston az A2000 mellett készül a KC2000 SSD bevetésére is, ami szintén ott volt a Consumer Electronics Show-n. Ez a megoldás hasonló formátumú, mint a költséghatékony társa, viszont ebben az esetben már nem az ár, hanem a lehető legjobb tempó garantálása a legfontosabb szempont. A KC2000 3000 MB/s-os folyamatos olvasási és 2000 MB/s-os írási sebesség elérésére lesz képes, és 256 GB-től indulóan egészen 2 TB-os kapacitásig terjed majd a palettája. A Kingston ennél az adattárolónál már a Silicon Motion SM2262EN kontrollert használja Intel 3D TLC NAND Flash memóriával karöltve.

Az újdonságok nagyjából ugyanakkor kerülhetnek majd a boltok polcaira az idei második negyedév elején, április táján. Konkrét árakról egyelőre nem beszélt a vállalat, ami egyebek mellett annak is betudható, hogy jelenleg az SSD-k piacán gyorsan változnak az árak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap