Sárkányt építettek a Xiaomi Mi 11-ből

Egy hónapos munka volt a különleges mechanikus szoborral, és több mint félezer alkatrészből áll.

Sárkányt építettek a Xiaomi Mi 11-ből

Az internet tele van megannyi érdekes tartalommal, hála a felhasználók határtalan fantáziájának. Ezúttal egy olyan érdekességet osztott meg a Xiaomi a követőivel a Weibón, ami igencsak felkeltette az emberek figyelmét. Szétszerelő videóz csinált a Mi 11-ről, de ez önmagában nem lenne izgalmas, ezért össze már nem egy mobilt, hanem egy sárkányt rakott belőle.

A Xiaomi Mi 11 a világ első olyan okostelefonja lett, amiben a Snapdragon 888 mobilplatform lépett a színre, és innen jött az ihlet ahhoz, hogy mechanikus sárkányszobrot készítsenek az eszköz alkatrészeinek felhasználásával. Hiszen a Qualcommnál a Snapdragon lapkacsaládnak egy sárkány a jelképe, ami az erőt és a robbanékonyságot jelzi már hosszú évek óta.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy a sárkányszobor megszülethessen, nem volt elegendő egyetlen Xiaomi Mi 11-et szétbontani igazából. Szükség volt kettő darab normál Mi 11-re üveg burkolattal, és négy darab Mi 11-re a "vegán" bőrrel bevonva, hogy a puhább részeihez is legyenek megfelelő alapanyagok.

Galéria megnyitása

Bár a videó csak alig több mint egy perces hosszúságú, valójában az alkotó 30 napon keresztül dolgozott azon, hogy a végeredmény megfelelő legyen. Ebből következik, hogy a masina még be sem volt mutatva, amikor a művész már az alkatrészeiből sárkányt épített a színfalak mögött.

Több mint 500 különböző elektronikai komponenst használtak fel különböző módokon a sárkányban, mire elnyerte a végleges formáját. És nagyon fontos, hogy előtte mindent részletesen megterveztek, hogy a végeredmény valóban megfelelő legyen, jól működjön. Bőrből készült a szárnyakon található hártya mellett a hátán végigfutó tüskerengeteg is, szóval bőven kellett hozzá az alapanyagokkal zsonglőrködni.

A sárkány szemei optikákból születtek meg, de nem a 108 megapixeles főkamerát használta erre a szobrász, azok ugyanis a méretüknél fogva oda nem passzoltak volna, éppen ezért a melléra kerültek a sárkánynak. És a mozgatható installáció végül egy vezeték nélküli töltő állásra került, amit szintén egy különleges, teljesen egyedi megoldás lett. De ez egyébként gond nélkül működik, és lehet is vele tölteni az egyben maradt Xiaomi Mi 11 okostelefonokat.

Galéria megnyitása

Az első Snapdragon 888 rendszerchipet használó okostelefonról korábban részletesen beszámoltunk. A készülék a bivalyerős lapkát egy 6,81 hüvelykes megjelenítővel társította egyebek mellett, ami 120 Hz-es megjelenítésre képes. A mobil már a legújabb MIUI grafikus felhasználói felületet nyújtja friss Android alapján, és a 108 MPixeles főkamera mellett biztosít egy 13 megapixeles ultra-széles látószögű egységet, és egy 5 MPixeles makrós képalkotót is. Az előlapi kamerája pedig 20 MPixellel kecsegtet. 4600 mAh-s akku került a hátlapja alá, és 55 W-tal tölthető kábelen, 50 wattal pedig vezeték nélküli módon.

A Xiaomi nemcsak, hogy elsőként dobta piacra az új csúcs-Snapdragont, hanem meglehetősen kedvező árfekvéssel kezdte el ennek a forgalmazását Kínában. A felsőkategóriás szerkezet január elseje óta érhető el a cég hazájában 4000 jüanos összegért, ami hozzávetőlegesen 182 ezer forintnak felel meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap