Samsung: Újabb tagokkal bővült a Galaxy J-széria

Ezúttal meglehetősen szűkszavúan mutatta be a legfrissebb okostelefonjait a dél-koreai gyártó, de így is látni lehet, hogy nagyjából mire érdemes számítania a vásárlóknak..

Samsung: Újabb tagokkal bővült a Galaxy J-széria

A Samsung májusban bemutatta a Galaxy J4 (2018), J6 (2018) és J8 (2018) okostelefonokat, most pedig újabb kettő J-szériás modellről rántotta le a leplet, az egyik a Galaxy J3 (2018), a másik pedig a Galaxy J7 (2018). Sajnos ezúttal a vállalat eléggé felületesen mutatta be az újdonságokat, így a specifikáció néhány ponton hiányos.

Samsung Galaxy J3 (2018)

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy J3 idei kivitele egy 5 hüvelykes megjelenítővel kerül bevetésre, ami normál képarányú és 1280 x 720 képpontos felbontással szolgál. A bevetésre küldött panel a jelenlegi információnk szerint IPS technológiás. A mobil előlapi képalkotója 5 megapixeles érzékelőre épül és egy F/2.2-es rekesznyílású lencserendszer található előtte, ez az egység HD minőséget fog biztosítani a videocsevegések alkalmával. A főkamerát 8 MPixeles felbontás és F/1.9-es apertúra jellemzi. Ehhez tartozik egy LED-es villanó is, melynek köszönhetően rossz fényviszonyok mellett, akár teljesen sötétben is lehet vele fotózni vagy videózni. Az okostelefonon az Android 8.0 operációs rendszer várja majd a vásárlókat a Samsung saját fejlesztésű grafikus felhasználói felületével és annak extráival. Van például KNOX támogatás az adatvédelem biztosítása érdekében.

Galéria megnyitása

Az eszköz egy négymagos központi chipet vonultat fel, korábbi információk alapján az Exynos 7570 van itt munkába állítva. Ez a Samsung lapka egy 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 kvartettet vonultat fel egy Mali-T720 grafikus feldolgozó egységgel megtoldva. Hivatalosan nem nyert megerősítést, de a rendszermemória valószínűleg 2 GB-os méretet öltött, a háttértárat tekintve pedig 16 gigás kapacitással kell számolnia az érdeklődőknek. Bővítési lehetőséggel biztosan szolgálni fog a mobil. A Galaxy J3 (2018) négyes kategóriájú 4G LTE hálózati modemmel, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.2 modullal, A-GPS vevővel és FM rádióval is fel lesz vértezve. Azt nem tudni, hogy minden esetben Dual-SIM-es lesz a modell, de készül belőle ilyen változat. Egyelőre csak feketében bukkant el a Galaxy J-széria idei legszerényebb tagja, és itt sajnos azzal kell számolni, hogy műanyag lesz a burkolat.

Samsung Galaxy J7 (2018)

Galéria megnyitása

Hírünk másik alanyáról, a Galaxy J7 (2018)-ról még kevesebb információt adott ki a Samsung a hivatalos közleményében. Ez az okostelefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt foglal keretbe, ami 1280 x 720 képpontos felbontású és elvileg már Super AMOLED technológiás. A készüléken az Android 8.0 rendszer lesz jelen ugyanolyan formán, mint az új Galaxy J3 esetében, szóval a Samsung Experience felülettel és egyebek mellett a KNOX szolgáltatással. Kettő 13 megapixeles kamerával jön a készülék, előre és hátra is ugyanolyan felbontású megoldás került. A főkamera egy F/1.7-es rekeszértékű lencserendszer lett ellátva, és ennek a modulnak a munkáját egy LED-es villanó is segíti, a mobil frontján található képalkotót pedig F/1.9-es rekesznyílás jellemi. Mozgóképfelvételeket mind a kettő kamera Full HD minőségben tud megörökíteni.

Galéria megnyitása

Bár hivatalosan erre már nem tért ki a Samsung, de a Galaxy J7 (2018) biztosan nyolcmagos alapokra fog épülni. A kapcsolati lehetőségek tárháza pedig borítékolhatóan tartogat majd 4G LTE hálózati modemet, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-t, Bluetooth modult, FM rádiót, A-GPS vevőt, és a Galaxy J7 (2017)-ből kiindulva még NFC chipet is. Itt már szinte biztosra vehető az ujjlenyomat-olvasó megléte is. Akárcsak a Galaxy J3 (2018), a Galaxy J7 (2018) is kizárólag fekete ruhát magára öltve debütált.

A Samsung újdonságai ebben a hónapban forgalomba kerülnek az Egyesült Államokban, később pedig más piacokon is megjelenhetnek. Az eszközök árazásáról sem beszélt a gyártó, de valószínűleg hasonló összegeket kell majd ezekért a modellekért kifizetni, mint az elődeikért tavaly, szóval a szerényebb modell 180 dollár körül futhat be, a társa pedig 240 dollár környékén léphet pályára.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward