Samsung: Nem javítható a Galaxy S20 Ultra kamerája szoftveresen

A DXOMarnál a vártnál gyengébben szerepelt, és a cég elismerte, a fókusszal komolyabb bajok is vannak.

Samsung: Nem javítható a Galaxy S20 Ultra kamerája szoftveresen

Azt már a Galaxy S20 Ultra forgalomba kerülése előtt tudni lehetett, hogy az okostelefonnak gondja vannak az automatikus élességállítással. De sokáig arról beszélt a vállalat, hogy a hibát egy frissítéssel el lehet hárítani. Mostanra több olyan javítást is kapott a zászlóshajó, ami az automata fókuszt is próbálta javítani, ám úgy tűnik, hogy a hiba teljesen még mindig nem szűnt meg.

A Samsung azt nyilatkozta, hogy olyan nem várt nehézségekbe ütközött a Galaxy S20 Ultra kameráját érintően, amit a legfrissebb elemzések szerint képtelen szoftveres foltozgatással megoldani. A megoldhatatlan problémát az jelenti, hogy a 108 megapixeles kamera számára a felépítéséből fakadóan nehézséget jelent a közeli témákra való fókuszálás. És itt még azért nem a makró tartományra kell gondolni.

A vállalat elmondása alapján már 10 centiméter körüli távolságánál teljesen el tud bizonytalanodni a rendszer. A Samsung hivatalos magyarázata szerint ez a fókuszálási probléma több összetevőből fakad, és technológiai okai vannak annak, hogy a főkamera ilyen hibát produkál. Szóval ezért nem lehet egyszerű szoftveres beavatkozással megoldást nyújtani. Viszont azt nem tudjuk, hogy a cég tesztjei során erre, hogy nem derült fény.

Galéria megnyitása

Persze az ember a legtöbb esetben távolabbi témákat kap lencsevégre vagy használja a makrós módot. Ugyanakkor, ha például egy dokumentumot kell megörökíteni, esetleg bevásárlólistát kéne lencsevégre kapni, akkor például jól jönne a főkamera képessége. Így azonban minden esély megvan arra, hogy csak homályos képeket fog lőni a szerkezet, és nehezen talál majd magára a fókusz keresése közben.

A DXOMark kamerás rangsorában a Galaxy S20 Ultrát a Huawei P40 Pro érkezéséig mindenki az élre remélte, de hiába várta meg a DXO csapata a Samsung összes kamerás frissítését, és telepítette a legfrissebb javításokat, az SGS20 Ultra kiábrándítóan szerepelt. Persze így is a hatodik legjobb kamerás mobil lett az oldal rangsorában, de egyáltalán nem tudta azt nyújtani, amit vártak tőle, még a Honor V30 Pro is lekörözte összességében.

Galéria megnyitása

Az automatikus fókuszálás számos esetben lassabb és bizonytalanabb, mint a konkurenseknél, és sajnos ez még nem minden. A nagy csinnadrattával beharangozott Space Zoom 100X egyáltalán nem képes olyan minőséget produkálni, ami elvárható lenne ezen a szinten. Hiába tud nagyon közel hozni távoli témákat, erősen festmény jellege van a fotóknak. Az pedig, hogy a Samsung 100-szoros zoomról beszél, tényleg csak papíron mutat jól, mert ekkora nagyítás mellett már szinte semmit nem lehet kivenni a képekből. Ezt a DXOMark feleslegesnek tartotta egyáltalán vizsgálni.

Galéria megnyitása

Azt nehéz megmondani, hogy a Samsung a továbbiakban hogyan fogja kezelni a Galaxy S20 Ultra ügyét, és mire számíthatnak majd azok a panaszos felhasználók, akiket esetleg érzékenyebben érint a szoftveresen orvosolhatatlan fókuszálási hibája a csúcsmodellnek. És azért azt is hozzá kell tenni, hogy ezért a készülékért 485 ezer forintot kell kifizetni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap