Samsung memóriakártyák érkeztek profi fotósoknak

A PRO Plus és az EVO Plus SD kártyák kiváló megbízhatósággal és strapabírósággal rendelkeznek, miközben aránylag gyorsak is.

Samsung memóriakártyák érkeztek profi fotósoknak

Memóriakártyákból már bőséges a kínálat. de a Samsung most újabb megoldásokkal rukkolt elő PRO Plus és EVO Plus néven. Itt a vállalat nagyon határozottan lőtte be a célközönséget: a profi fotósok vannak a fókuszban. Hagyományos SD kártyákról beszélhetünk, nem microSD formátumú termékekről, amik csak adapterrel használhatóak fényképezőkben.

Az új kártyák között leginkább a sebesség jelenti majd a különbséget. A Samsung a PRO Plus széria esetében 100 MB/s-os olvasási tempót ígér, ami 90 MB/s-os írási tempóval társul. Kivétel itt a 32 GB-os SD kártya, annál 60 MB/s-os írással kell beérni. Az EVO Plus esetében a vállalat már csak annyit közöl, hogy 100 MB/s-os átviteli tempó érhető el. Ezekből a sebességekből már azt is megtippelhetik az olvasóink, hogy bizony UHS-I kártyákról beszélhetünk, és a legtöbb modell U3-as besorolású, kivéve a 32 és 64 GB-os EVO Plusokat, azok ugyanis csak U1 jelölést érdemeltek ki.

Galéria megnyitása

A Samsung úgy hirdeti, hogy professzionális fotózásra lettek tervezve ezek a memóriakártyák, viszont azért azt is megjegyeznénk, hogy a sebességük ebben az esetben azért lehetne jobb, hiszen a modern DSLR-ek és MILC-ek brutális tempójával aligha tudnak majd mit kezdeni sorozatképek készítésekor, ami főleg a természet és sportfotósok esetében lehet kellemetlen.

Persze az UHS-I felület korlátozza a terméket leginkább, ezzel pedig nincs mit tenni, pedig az újabb gépeknél már ki lehetne használni az UHS-II-t is. A reméljük, hogy a jövőben UHS-II modellekkel is szolgál majd a Samsung.

Galéria megnyitása

A kapacitása az újdonságoknak ugyanúgy alakul szériától függetlenül. A PRO Plus és az EVO Plus memóriakártyák is 32 GB-os kapacitástól indulnak és elérhetőek 256 GB-tal is, a köztes opciók pedig 64 és 128 GB-osak. A PRO Plus és az EVO Plus memóriakártyák fehér színűek lettek, és elképesztően jól bírják majd a gyűrődést.

Galéria megnyitása

Igazán zord körülmények között is őrzik majd az adatokat a memóriakártyák, és nem kell attól tartani, hogy bármilyen bajuk eshet használat közben. 1 méteres vízben három napot gond nélkül átvészelnek, akkor is, ha sósvízről van szó. 5 méter magasból leeshetnek úgy, hogy nem válnak működésképtelenné, és -25 fokos hidegben, illetve 85 fokos hőségben is munkára foghatóak. Természetesen a röntgensugárzást is bírják és a mágnesesek sem tesznek bennük kárt.

Galéria megnyitása

A Samsung EVO Plus és PRO Plus memóriakártyái már a következő héttől elérhetőek lesznek, legalábbis többségükban. Kivételt képez ez alól a PRO Plus 32 és 64 GB-os kivitele, ezekre ugyanis november 8-ig kell várni. Az újdonságok 10 és 7 dollárról indulnak 32 GB-tal, 17 és 13 dollárt kóstálnak a 64 GB-os modellek, 26 és 20 dollárért vehetőek majd meg a 128 gigás SD kártyák, és 50, valamint 40 dollárt kell majd kifizetni a 256 GB-os megoldásokért. Minden esetben a PRO Plus a drágább.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap