Samsung: Kávamentes, 8K-s, QLED, óriás televízió érkezett

A Samsung Q950TS egészen brutális készülék lett, és feladhatja a leckét a riválisoknak.

Samsung: Kávamentes, 8K-s, QLED, óriás televízió érkezett

Bár a Samsung számára az OLED televíziók egyelőre sok fejtörést okoznak, a vállalat egyelőre ügyesen kimozogta ennek a technológiának a hiányát a QLED forszírozásával. A rendkívül fejlett LED-es LCD kijelzők pedig új csúcsra értek a Q950TS modell bemutatásával.

Az újdonság legfőbb vonzereje a látvány szempontjából az, hogy lényegében egyáltalán nincsen kávája, csak a hajszálvékony oldalát lehet látni egészen közelről. És innen ered az Infinity Screen név, amit a Samsung az újításra aggatott. A vállalat számítása szerint szemből nagyjából 99 százalékos a képernyő-előlap arány. A panel egészen lenyűgöző, 8K UHD felbontással és kiemelkedő fényerővel szolgál, amihez többféle 8K minősítés is tartozni fog a Samsung elmondása alapján. A Tizen rendszer fog futni a terméken, ami folyamatosan fejlődik majd.

Galéria megnyitása

A Samsung mindent megtesz azért, hogy az élményt a lehető legmagasabb szintre emelje, ezért a Quantum feldolgozó chippel az alacsonyabb felbontású tartalmakat úgy igyekszik felskálázni, hogy ahhoz még gépi tanulást is aktívan alkalmaz. Éppen ezért hiába lesz kevés a 8K tartalom, a 4K-s filmeket is szebben fogja megjeleníteni a készülék a társainál. Az Adaptive Picture funkciónak köszönhetően a tévé képes lesz a fényerőt és a kontrasztot tekintve is a környezetéhez igazodni. És ettől kezdve már az AV1 formátumú tartalmak lejátszása is menni fog – de ezt más 2020-as Samsung TV-k is elmondhatják majd magukról a közlemény alapján.

Galéria megnyitása

Napjainkban persze a jó képminőség mellett már a kiváló hangzás is elkél, és szerencsére ezzel a Samsung is tisztában van, éppen ezért 5.1 hangot ígér önmagában, mindenféle hangprojektor felhasználása nélkül. Ehhez a hangszórókat a Samsung a kereten helyezte el, a hátlap mögé pedig még egy mélynyomót is bezsúfolt. Az Object Tracking Sound+ eljárásnak köszönhetően pedig mesterséges intelligencia is dolgozik majd azon, hogy a hangok a megfelelő irányból menjenek a felhasználó irányába, és tiszták legyenek.

Galéria megnyitása

Akkor sem fog zavarba jönni a televízió, ha porszívó vagy turmix zajával kell felvennie a versenyt, ugyanis az Active Voice Amplifier fejlesztés ezekre reagálva tudja majd úgy alakítani a hangerőt, hogy a dialógusok tökéletesen érhetőek legyenek.

A Samsung AI ScaleNet címszó alatt még olyan fejlesztést is bevezetett itt, ami elvileg arra szolgál, hogy a streaming szolgáltatások simábban menjenek, hatékonyabb legyen a készülék bizonyos körülmények között. A gyártó tovább alkalmazza a Bixby digitális asszisztenst is egyebek mellett, mely minden eddiginél okosabbnak fog bizonyulni.

Galéria megnyitása

A dél-koreaiak olyan extrákat is felvonultatnak már itt, mint a Samsung Health on TV szolgáltatás, ami az egészséggel kapcsolatos információk, tartalmak megtekintésére szolgál. A Multi-View opcióval pedig a mobileszközök kijelzőjét meg lehet jeleníteni a televízión, és ebben az esetben egészen sok különböző elrendezésből lehet majd válogatni, a testreszabhatóság tehát fontos volt. És a Tap View révén az összeköttetés egyetlen érintéssel történhet. A Digital Butler révén pedig elvileg a non-IoT készülékeket is lehet majd kezelni a televízióval.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy a Samsung milyen árcédulát fog a Q950TS televízió mellé pakolni, de azt borítékolhatjuk, hogy milliós nagyságrendben érdemes annak gondolkodnia, aki erre vágyik.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap