Samsung Galaxy Tab: novembertől kapható

Novembertől kezdve kishazánkban is elérhető lesz a Samsung legújabb táblagépe, amely a Galaxy Tab nevet kapta és amely az Apple iPad ellen is képes lesz labdába rúgni. A kis szerkezet egy 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik és a Google méltán népszerű mobil operációs rendszerére, az Androidra alapoz, annak is a 2.2-es kiadását fogja majd használni. Az újdonságot elsőként a T-Mobile fogja forgalmazni.

Samsung Galaxy Tab: novembertől kapható

Novembertől kezdve kishazánkban is elérhető lesz a Samsung legújabb táblagépe, amely a Galaxy Tab nevet kapta és amely az Apple iPad ellen is képes lesz labdába rúgni. A kis gép egy 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik és a Google méltán népszerű mobil operációs rendszerére, az Androidra alapoz, annak is a 2.2-es kiadását fogja majd használni. Az újdonságot elsőként a T-Mobile fogja forgalmazni.

A Galaxy Tab tulajdonképpen egy mobil kommunikációs központként fogható fel: használhatjuk hagyományos telefonként, de akár videokonferenciát is lebonyolíthatunk vele, ezzel együtt pedig egyszerűen küldhetünk és fogathadunk SMS-eket, illetve MMS-eket is. A kommunikációs képességek mellett a multimédiás funkciók is említést érdemelnek: a gépen megtekinthetjük kedvenc filmjeinket (Xvid, DivX, H.263, H.264, MPEG4) és fotóinkat, emellett e-könyveket is olvashatunk és a Flash Player 10.1-nek köszönhetően a Flash alapú weboldalakat, illetve videó megosztó szolgáltatásokat is könnyedén elérhetjük. Az újdonság internetezésre is kiválóan alkalmas.

Vessünk néhány pillantást a hardverre is. A Galaxy Tab egy 1 GHz-es órajelen ketyegő Cortex A8 alapú  alkalmazásprocesszort tartalmaz, amelynek belsejében egy PowerVR SG540-es grafikus mag is megbújik.  A rendszermemória mérete 512 MB. Az újdonság nem jön zavarba az 1080p-s videók lejátszásától, sőt, képes akár 720p-s felbontású videók rögzítésére is, mindezt pedig 30 képkocka/másodperces maximális sebesség mellett teszi. A 7 hüvelykes képátlójú, többérintéses technológiát is támogató érintőkijelző natív felbontása 1024 x 600 pixel. A rendszer 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és 3.0-s Bluetooth adapterrel érkezik ás természetesen rendelkezik 3G (HSUPA/HSDPA) támogatással is. A termék tartalmaz egy 3 megapixeles, autofókusszal is rendelkező beépített kamerát, amely ledes vakuval is büszkélkedik, de rajta kívül egy 1,3 megapixeles kamera is helyet kapott a gép előlapján, ami videotelefonálás alkalmával jöhet jól. A Galaxy Tab giroszkóp szenzorral, geomágneses szenzorral, gyorsulásmérővel és fényérzékelővel érkezik, sőt, a GPS vevő sem hiányzik a repertoárból.

A táblagép 385 grammos súllyal és 190,09 x 120,45 x 11,98 mm-es mérettel rendelkezik. Az adatok tárolásáról 16 vagy 32 GB-nyi beépített NAND Flash tárhely gondoskodik, ami MicroSD memóriakártya használatával akár további 32 GB-tal is bővíthető.  A rendszer tápellátásáról egy 4000 mAh-ás akkumulátor gondoskodik, amelynek segítségével egyetlen töltéssel akár 7 órán keresztül is nézhetjük kedvenc filmjeinket.  Fontos megemlíteni azt is, hogy a termékre az Andoid Marketről és a Samsung alkalmazásboltjából számos hasznos programot szerezhetünk be.

A Galaxy Tab tehát a szeptemberi világpremier után november folyamán végre Magyarországra is megérkezik. A termék várható hazai árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Viszonyításképpen: a Galaxy Tab Németországban 799 eurós ajánlott végfelhasználói áron kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward