Samsung Galaxy A8s: beárazva

Samsung Galaxy A8s: beárazva

A Samsung a hónap elején rántotta le a leplet a Galaxy A8s-ről, aminek az az érdekessége, hogy a világon elsőként kijelzőbe integrált kamerát kapott. Időközben viszont a Huawei is bemutatott egy ilyen dizájnnal szolgáló terméket a Nova 4 személyében, ráadásul a két gyártó eszköze ugyanazon a piacon, Kínában fog először a pályára lépni, szóval mondhatni, hogy párbajt vívhatnak a vásárlók kegyeiért.

A Nova 4 esetében már a bejelentéskor kiderült, hogy 3200 jüanba fog kerülni, ami kb. 450 dolláros összeget jelent, a Galaxy A8s-nél viszont csak most vált ismerté az ajánlott fogyasztói ár. És mint azt megtudhattuk, a Samsung versenyzője lesz az olcsóbban elérhető, ezt ugyanis 3000 jüanért, tehát kb. 435 dollár-ért lehet majd beszerezni. Ennek megfelelően még kiélezettebb lesz a helyzet a mobilok között.

Hogy melyik bizonyul majd jobb vételnek? Nos, ezt igazából nem egyszerű eldönteni. A mobilok teljesítményére biztosan nem lehet majd panasz, de a Huawei egy kicsit fürgébbnek bizonyulhat (Kirin 970), míg a Samsung frissebb konstrukció (Snapdragon 710). A készülékek kijelzője nagyjából azonos paraméterekkel rendelkezik, de a Huawei esetében kisebb a kivágás a kamerának, így egy kicsit mutatósabb. Szelfizéskor hasonló produkciót nyújthatnak a mobilok – legalábbis a megapixeles száma alapján –, de a főkamera esetében már nem egyértelmű a helyzet. A Galaxy A8s 24 MPixeles kamerája ellen a Nova 4 kétféle megoldással száll ringbe, a 450 dolláros modell esetében, ami nagyjából a Samsung árában fut, az elsődleges képalkotó „csak” 20 megapixeles, a kiemelkedő 48 MPixeles kamera pedig már az 500 dollárért elérhető konfiguráció része, de ez így más sokkal drágább, mint a riválisa. A segédkamerája a Samsungnak kétszeres zoomra képes, a Huawei-é pedig extraszéles látószögű.

Galéria megnyitása
Egymás mellett a Huawei Nova 4 és a Samsung Galaxy A8s

NFC chippel csak a Galaxy A8s rendelkezik, a 3,5 milliméteres aljzat viszont kizárólag a Nova 4-nél található meg a kereten. A kínaiak már az Android 9.0 operációs rendszert használják itt, míg azoknak várnia kell majd a Pie frissítésre, akik a Galaxy A8s mellett döntenek, de a szoftveres oldal akár hitvallás kérdése is lehet, hiszen van, aki a Samsung egyedi rendszerét részesíti előnyben a Huawei Emotion UI-val szemben. Méretben és súlyban szinte teljesen egyformák a szerkezetek, viszont azt még el kell mondani, hogy a Huawei nagyobb, 3750 mAh-s telepet tudott bezsúfolni a burkolat alá, míg az ellenfele csak egy 3400 milliamperes akkumulátort vonultat fel. Akik részletesen is szereznének megismerkedni ezekkel a masinákkal, azok a bejelentésekkor megjelent híreinkben tájékozódhatnak a Galaxy A8s és a Huawei Nova 4 képességeivel kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap