Samsung C24FG70: ívelt játékos LCD dinamikus frissítéssel

Ívelt berkeken belül egy viszonylag kis képátlóval rendelkező példánnyal bővül a paletta.

Samsung C24FG70: ívelt játékos LCD dinamikus frissítéssel

A Samsung az elmúlt időszakban nagyon rákattant a kijelzők hajlítására, és a jelek szerint a piaci fogadtatás is kedvező, hiszen a gyártó az amúgy sem szűk paletta további bővítése mellett döntött. Ennek hozománya a C24FG70 (és C24FG70FQ) névre keresztelt LCD monitor bemutatása. Az újdonság ezúttal nem a hatalmas képátlóra gyúr, a 24 hüvelykes megjelenítő 1800R ívelt 144 Hz-es Full HD-s SVA panelt tudhat magáénak.

A 24 colos SVA (‘Super’ Vertical Alignment) modell felbontása tehát 1920 x 1080 pixel, ez már korántsem számít kiemelkedőnek ekkora képátlóra, a képfrissítés értéke viszont 144 Hz, ráadásul a kijelző támogatja az Adaptive-Sync / AMD FreeSync technológiát. A frissítési ráta tehát dinamikusan változhat, és a bár a konkrét alsó határ eddig nem lett ismertetve, várhatóan 48 - 144 Hz közötti tartománnyal lehet számolni. A monitor egyéb paraméterei között is találni még szép értékeket, a statikus kontrasztarány 3000:1, a betekintési szögek 178°/178° (de ez utóbbi kb. elvárás a prémium paneleknél). A kör alakú talp és a kar kialakítású állványzat egy jól átgondolt megoldás, melynek köszönhetően sokféle tekintetben állítható a LCD.

Módosítható a magasság, de dönthető és forgatható is a panel (tilt/pivot). A rendelkezésre álló információk alapján a VESA felfogatási pontokat nélkülözni kell, van viszont egyéb extra, ami egy LED gyűrű a burkolat hátulján, melynek különlegessége a zenei interaktivitás. Ez ennyit jelent, hogy képes az érzékelt hang ritmusára villogni, például játék közben, ezzel adva egy kis drámai hatást az eseményeknek. A csatlakozófelületekkel nincs probléma, két darab HDMI, egy DisplayPoert 1.2a és egy 3,5 mm fejhallgató kimenet áll rendelkezésre. Az elsődlegesen a játékos felhasználóknak szánt friss termék megjelenése októberben várható 449 eurós ajánlott áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward