Saját WiFi vezérlőt tervezhet az AMD

A DigiTimes szerint a vállalat az Intel monopólium-közeli helyzetét látva úgy döntött, saját WiFi vezérlő fejlesztésébe vág.

Saját WiFi vezérlőt tervezhet az AMD

A WiFi vezérlők piacán jelenleg eléggé domináns szereplőnek minősül az Intel, ha a 802.11ax támogatással rendelkező konzumerpiaci termékeket vizsgáljuk. A noteszgépek piacán közel áll a helyzet a monopóliumhoz, amelynek eredményeként nem csak az Intel, de az AMD processzorral szerelt konfigurációkban is Intel – AX200-as – sorozatú vezérlővel szerelt megoldásokat találunk. A vállalat a saját WiFi vezérlőit a vPro szolgáltatások biztosításához is felhasználja, így lényegében az üzleti szegmensben is fontos szerepet töltenek be ezek a termékek.

Galéria megnyitása Jöhetnek az AMD WiFi vezérlőjével ellátott noteszgépek és alaplapok? Az AMD a jelek szerint megelégelte ezt a helyzetet, legalábbis erre utal a DigiTimes legfrissebb beszámolója, ami arra mutat rá, az AMD rövidesen saját fejlesztésű WiFi vezérlőkkel jelenhet meg a piacon. Ezek a vezérlők egyrészt a RYZEN alapú noteszgépek fedélzetén jelenhetnek meg, beleértve a RYZEN Pro alapú modelleket is; másrészt pedig az asztali AMD platformok részeként is elérhetővé válhatnak bizonyos alaplapokon.

A feladat persze nem egyszerű, ugyanis az új vezeték nélküli hálózati vezérlők fejlesztéséhez bizonyos szabadalmakra is szükség van, márpedig ezeket kétféle módszerrel lehet megszerezni: vagy felvásárol egy ilyen technológiákkal rendelkező céget az AMD, vagy pedig egyszerűen partnerkapcsolatba lép és licenceli a szükséges szellemi tulajdont. Jelen esetben utóbbi történt, ugyanis a DigiTimes informátorai szerint az AMD a MediaTek illetékeseivel vette fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy teljesíthesse a kitűzött célt.

A MediaTek egy ismert szereplő a Mobil SoC egységek szegmensében, valamint modemekbe szánt chipeket is készít, ezzel együtt pedig olyan szellemi tulajdonnal és szabadalmakkal is rendelkezik, amelyek szükségesek egy WLAN vezérlő fejlesztéséhez. Az első AMD WiFi vezérlő várhatóan a MediaTek technológiáiból állhat össze, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mikor mutatkozik be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap