Saját kommunikációs eszközzel rukkolt elő a Zoom

A vállalat így már nemcsak szoftveres, hanem hardveres megoldást is szállít a felhasználóknak; a lakásokba szánja az újdonságát.

Saját kommunikációs eszközzel rukkolt elő a Zoom

A Zoom kiválóan lovagolta meg a koronavírus-járvány nyújtotta lehetőséget, és most úgy tűnik, hogy a cég további fejlesztésekkel próbál még nagyobbra növekedni. Ezentúl hardveres berendezést is biztosít azoknak, akik nagyon sokat beszélgetnek másokkal, és főleg a csoportos kommunikációt részesítik előnyben.

Egy alapvetően szoftverfejlesztésre szakosodott vállalatnál mindig nehéz feladat az, ha megpróbál hardvert is készíteni. A Google például nagyon sokáig külső partnerek révén oldotta ezt meg, és kicsit hasonló utat választott a Zoom is. A vállalat a minden egyben kommunikációs központját egy olyan céggel kollaborációban alkotta meg, aki nagy múlttal és komoly tapasztalattal rendelkezik. A DTEN-nel alkotta meg a Zoom for Home-ot (DTEN ME), ami elég nagy lett ahhoz, hogy több kamera képe is vidáman elférjen rajta, és egy rendkívül összetett multimédiás rendszert foglal magában.

Galéria megnyitása

A Zoom első hardvere egy 27 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, amit a mai elvárásoknak megfelelően, érintésekkel lehet kezelni. A panel felbontása 1080p-s, és egyébként LED-es világítással rendelkezik. Nagyon vékony szinte az egész termék, csak a támasztásról is gondoskodó talprészen vastagabb a ház, és felül a kamerák területén. Ennek köszönhetően viszonylag könnyen el lehet majd helyezni a lakásban.

Galéria megnyitása

Három darab kamera is bele van építve egymás mellé a képernyő felett. Aránylag széles látószöggel dolgozó képalkotók találhatóak a fedélzeten, és mindegyik más irányba néz, ezáltal az egész szobát képes belátni a helyéről a Zoom for Home – egészen pontosan 160 fokos a látómezeje jelentősebb torzítás nélkül. Arról nem esett szó, hogy pontosan minden videós felbontást tud az eszköz, a Zoom és a DTEN csak úgy fogalmaz, hogy nagyfelbontású az eszköz.

Mikrofonból már nyolcat vonultat fel a Zoom for Home, és mindegyik érzékelő irányítottan képes hangot rögzíteni. Akár 5 méteres távolságból is tisztán tudja hallani az embereket a gépezet, miközben a környezeti zajokat is képes kizárni, hogy még jobb legyen az élmény. No, meg persze a visszhangot is tökéletesen eliminálja a beszélgetésekből a szerkezet, miközben a beszédhangot minden irányba felerősíti és azonos hangerőn tartja. Így ha mozog az ember a szobában, akkor sem okoz majd gondot a mondandójának a meghallgatása.

Galéria megnyitása

A Zoom Meeting szolgáltatást automatikusan megkapja az, aki a fiókjával bejelentkezik a szolgáltatásba a Zoom for Home berendezésen keresztül. Így teljes értékűen ki lehet majd használni a benne rejlő potenciált. A készülék mindig használatra kész lesz, és várja majd a hívásokat, konferenciákat. Elérhetik majd rajta az emberek a naptárukat, állíthatják az állapotukat, és megoszthatnak tartalmakat.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a Zoom for Home ultrahangosan társítható más készülékekkel, de egyébként Bluetooth-on tud ráhangolódni más laptopokra vagy okostelefonokra. Az ultrahangos szinkronizálás úgy megy, hogy egy 18 és 22 kHz közötti frekvencián előállított, egyedi hangot ad ki, hogy a kívánt eszközök összekapcsolódhassanak.

Céges felhasználásra is van itt mód, ami azt is magában foglalja, hogy a rendszergazdáknak lehetősége lesz majd a távoli konfigurálásra, és persze annak sem lesz akadálya, hogy egyedi beállításokkal alkalmazzák. És egyébként direkt úgy lett a Zoom for Home megtervezve, hogy az embereknek csak be kell dugni a hálózati áramba és használni. Célhardvernek megfelelően könnyen használható és pillanatok alatt beüzemelhető olyanoknak is, akik nem ez a munkájuk. Az egyszerűség alapvetés volt a tervezésnél.

A Zoom for Home (DTEN ME) 600 dollárba kerül majd, ami átszámítva jelenleg kb. 190 ezer forintos összegnek felel meg. Előrendeléseket már mostantól leadhatnak az eszközre az érdeklődők, a kiszállítás pedig jelen állás szerint a következő hónapban indul majd be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap