Saját gyártóüzemet indít Magyarországon a Lenovo

Az üllői üzem jövő tavasszal léphet termelésbe, így mind az gyáregységben, mind az azt kiszolgáló beszállítóknál új munkahelyek jöhetnek létre, valamint a hazai és az európai gazdaság számára is sok pozitívummal kecsegtet Lenovo döntése.

Saját gyártóüzemet indít Magyarországon a Lenovo

A Lenovo egy igen meglepő és egyben üdvözlendő lépésre szánta el magát, amelynek eredményeként Magyarországon épít saját gyártóüzemet annak érdekében, hogy az európai és a hazai felhasználókat, illetve partnereket minél hatékonyabban szolgálhassák ki. A beruházás mind a hazai magánszektor, mind pedig az állami szektor számára jelentős gazdasági potenciált jelent.

Ez egy fontos mérföldkő a globális gyártási kapacitásunk optimalizálásában és fejlődésében. Nagy öröm számunkra, hogy a már meglévő magyarországi jelenlétünkre alapozva, most egy új saját magyarországi gyártóüzemmel közelebb kerülhetünk az európai fogyasztókhoz. A Lenovo nemzetközi sikere a globális gyártási jelenléten és a működési kiválóságon alapszik, ezért izgatottan várjuk, hogy a magyarországi létesítménnyel hozzájáruljunk a további növekedéshez. 

– mondta el Guan Wei, a Lenovo Nemzetközi Ellátási Lánc alelnöke.

A magyarországi gyártóüzem elindítása a Lenovo nemzetközi gyártási és ellátási lánc stratégiájának újabb állomása, amely jelenleg is már 180 piacon szolgálja ki az ügyfeleket a világ több mint 30 gyártóhelyéről – köztük Argentínából, Brazíliából, Kínából, Németországból, Magyarországról, Indiából, Mexikóból és az Amerikai Egyesült Államokból.

Galéria megnyitása

Magyarország az Európában elfoglalt központi elhelyezkedésével és ezáltal számos kereskedelmi csomóponthoz való közelségével biztosítja, hogy még gyorsabban teljesítsük ügyfeleink megrendeléseit és még hatékonyabbak legyünk a szállítási módok és szállítási idők tekintetében. Ahogy vállalatunk világszerte folyamatosan növekszik, az új létesítmény kulcsfontosságú szerepet fog játszani abban, hogy miként teljesítjük és szolgáljuk ki európai ügyfeleink igényeit és hogyan mutatjuk be számukra világszínvonalú gyártási képességeinket.

– nyilatkozta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az üllői üzemben a tervek szerint elsősorban az asztali számítógépek, a grafikus munkaállomások, illetve az adatközpontokba szánt termékek gyártására helyezik a fő hangsúlyt. A hazai beruházás Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint 8,2 milliárd forintnyi értéket képvisel, maga a gyártócsarnok pedig mintegy 30 000 négyzetméternyi területet foglal majd el. Szerinte a Lenovo az elmúlt hét évben piacvezető volt Magyarországon a személyi számítógépek szegmensében, két éve pedig a tabletek tekintetében is az, a szóban forgó hazai beruházással pedig e piaci pozíció további erősítésére is van kilátás.

A Lenovo az elmúlt időszakban kiemelkedő hazai piaci sikereket ért el: ma már körülbelül minden harmadik számítógép, amit Magyarországon megvásárolnak az Lenovo termék. A gyár Magyarországra hozatala a magyar export teljesítményét is javítani fogja, a Lenovo magyarországi tevékenysége 90% fölötti export hányaddal fog működni, tehát minél sikeresebb lesz a Lenovo Magyarországon, annál jobban fogja növelni Magyarország exportját.

- emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Galéria megnyitása

A vállalat sikerének egyik kulcsa globális hibrid gyártási modelljében keresendő, amely a saját és kiszervezett gyártási folyamatok keverékéből áll össze. Eme modell nem csak versenyképesség terén bizonyul kulcsfontosságúnak, de hatékonyság és kontroll terén is sok előnyt kínál mind a termékfejlesztés, mind pedig az ellátási lánc működése során, plusz az ügyfelek igényeire is eredményesebben reagálhat a cég általa. A modell működőképességét és sikerét jellemzi, hogy a Gartner elemzői szerint a globális ellátási láncokat rangsoroló TOP25-ös listán a 15. helyet foglalja el a Lenovo – ez 2020 májusi adat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap