Saját 3D ToF szenzort fejleszt a Samsung

Saját 3D ToF szenzort fejleszt a Samsung

A Samsung a kameraszenzorok piacán egyre jelentősebb szereplőnek számít, és a technológiai megoldások szempontjából már olykor meg is előzi a Sonyt, aki hosszú éveken keresztül valódi versenytárs nélkül dominált. Eddig 3D ToF szenzorokat a Samsung nem csinált, de most nagyon úgy fest, hogy már ezen is változtatni szeretne.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala révén derült fény arra, hogy a Samsung a hagyományos képszenzorokon túllépve, arra adta a fejét, hogy már 3D ToF érzékelőt is saját magának állítson elő. Ezzel az egységgel lehet azt elérni, hogy a mobilok képesek legyenek valóban térben érzékelni az eléjük kerülő tárgyakat, és ezt kihasználva egészen kifinomultan lehet létrehozni például a mesterséges mélységélességet.

A Samsung egyes források szerint a Galaxy Note20 széria esetében azért nem használt 3D ToF egységet, mert a korábbi beszállítója, a Sony, nem tudta ezt biztosítani a számára. Állítólag az Apple igényt tart szinte a teljes kapacitására a japán vállalatnak. És ez ösztönözhette arra a Samsungot, hogy a saját kezébe vegye a térbeli érzékelésről gondoskodó egységnek a kifejlesztését.

Galéria megnyitása

A szabadalmi leírás alapján a Samsung szakemberei által fejlesztett egység az ISOCELL Vizion névre hallgathat majd, ami egyben azt is előre vetíti, hogy az egység alkalmazhatja majd azt az ISOCELL technológiát, amit a vállalat egyébként csak a hagyományos képszenzorainál használt eddig. Részleteket egyébként ennek a lapkának a paramétereiről még nem lehet tudni.

Már a Galaxy S21 okostelefon a Samsung által kifejlesztett ISOCELL Vizion egységgel felvértezve kerülhet majd bevetésre. És amennyiben a cég meg tudja majd valósítani a tervek szerint a különleges érzékelőt, ezt más partnerei számára is biztosíthatja majd a jövőben, így ezen a fronton is komoly vetélytársra akadhat a Sony.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap