RYZEN 4000-es APU-t kaphat az ASRock érkező apró alaplapja

Az új verzió egy sokkal ütősebb RYZEN APU-t kap, mint az aktuális modell, így sokak számára lehet érdekes.

RYZEN 4000-es APU-t kaphat az ASRock érkező apró alaplapja

Az ASRock már jelenleg is kínál olyan „SBC”, azaz Single-board Computer rendszerű alaplapot, amely RYZEN APU egységgel rendelkezik, ám azon még első generációs APU egységet találunk. A gyártó a jelek szerint hamarosan egy újabb termékkel bővíti a kínálatát, amely a 4X4-V1000M utódjaként érkezik, jó eséllyel 4X4-V2000 néven, de már negyedik generációs RYZEN APU egységgel felvértezve.

Galéria megnyitása A bejegyzésre @_momomo_us bukkant rá. Az új alaplap érkezésére egy, a SiSoft Sandra adatbázisában található bejegyzés utal, ami azt is elárulja, milyen APU egységre számíthatunk. Amennyiben a végleges alaplapról van szó, úgy RYZEN 4 4600U típusú APU-val kerülhet forgalomba a termék, azaz 6 processzormag, 12 szál, illetve egy Radeon Vega 6-os iGPU áll rendelkezésre. Ez az APU már elég sokféle feladatkörben teljesíthet magabiztosan.

Az eredetileg noteszgépekbe szánt APU egység 15 W-os TDP kerettel gazdálkodik, de a konfigurálható TDP miatt 10 W és 25 W közötti fogyasztásra is lehet optimalizálni. A processzormagok 2,1 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális boost órajelen ketyegnek alaphelyzetben, míg az iGPU boost órajele 1500 MHz. Az egyelőre kérdéses, hogy az új alaplapon is ezek a paraméterek lesznek-e érvényben.

A helytakarékos konfiguráció So-DIMM memóriafoglalatokat használ, valamint M.2-es bővítőhelyekkel is rendelkezik majd, ahogy elődje is. Teljesítmény terén igen komoly előrelépést hozhat a 7 nm-es csíkszélességgel készülő RYZEN 5 4600U a korábbi 14 nm-es megoldáshoz képest, az viszont egyelőre kérdéses, elérhető lesz-e a termék átlagfelhasználói szinten, vagy csak az OEM partnerekre koncentrál vele a gyártó, ahogy az aktuális modellnél is teszi. Idővel erre is választ kapunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap