Rövidesen jönnek a GeForce RTX alapú gamer noteszgépek

A Turing architektúrára támaszkodó mobil videokártyák már a következő év első negyedévében bemutatkozhatnak.

Rövidesen jönnek a GeForce RTX alapú gamer noteszgépek

Az Nvidia GeForce RTX sorozata az asztali videokártyák területén kezd egyre jobban kiteljesedni, hiszen a GeForce RTX 2080 után a GeForce RTX 2080 Ti is megjelent, jövő héten pedig a GeForce RTX 2070-es modelleket is viszontláthatjuk a boltok polcain.

Jövőre egészen biztosan tovább bővül az asztali kínálat, hiszen még eléggé hiányos a felhozatal, ezzel együtt pedig a gamer noteszgépek szegmensét is célba veszik a GeForce RTX sorozat tagjai, már rögtön 2019 első negyedévében. A kiszivárgott információk szerint első körben a csúcsot képviselő GeForce RTX Mobility max-Q modell jelenik meg, majd szépen sorban a GeForce RTX 2070 Mobility Max-Q, a GeForce RTX 2050Ti Mobility, az RTX 2060 Mobility, az RTX 2050 Ti Mobility, illetve az RTX 2050 Mobility is megjelenik.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a Max-Q dizájnból ezúttal csak a két leggyorsabb videokártya profitálhat, amelyekkel vékonyabb és könnyebb noteszgépek készülhetnek, természetesen ütőképes hűtéssel és így megfelelő teljesítménnyel. Ehhez persze olyan válogatott grafikus processzorokra is szükség van, amelyek a lehető legalacsonyabb üzemi feszültségen, a lehető legalacsonyabb szivárgási áram mellett is képesek működni, így mérsékelt hőtermeléssel, magas teljesítménnyel állhatnak a felhasználók rendelkezésére. Ez a vékony és kompakt ház miatt kiemelkedően fontos, ahogy arról a Max-Q dizájn rajtjakor már említést tettünk.

A GeForce RTX 2080 Mobility Max-Q, amely az 1eab eszközazonosítóval rendelkezik, a TU104M típusú GPU köré épül, míg a többi terméket a kisebb TU106M-ből, illetve egyéb, még kisebb lapkákból „állítják össze”.

Az Nvidia ennél a GPU generációnál a hírek szerint szorosabban együttműködik majd partnereivel annak érdekében, hogy a Max-Q noteszgépek minden tekintetben megfelelhessenek a különböző előírásoknak, illetve igényeknek.

Nincs kizárva, hogy az első Turing alapú mobil videokártyával szerelt noteszgépek már a CES 2019 alkalmával feltűnnek az egyes gyártók standjain, de ez csak tipp részünkről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap