Rövid GeForce RTX 2070-esek Mini-ITX formátumú alaplapokhoz

A normál méretű, illetve az extrém hosszú modellek mellé hamarosan megérkeznek az apróságok is, amelyek kiválóan passzolnak a Mini-ITX alapú rendszerekhez.

Rövid GeForce RTX 2070-esek Mini-ITX formátumú alaplapokhoz

A GeForce RTX 2070-es videokártyák néhány hete elérhetővé váltak kereskedelmi forgalomban, a megjelenés napján csokorba is szedtük, milyen kínálatból választhatnak az érdeklődők. Azóta a Mini-ITX alaplapokhoz passzoló rövid modellek is elkezdtek szállingózni, így aki kompakt GeForce RTX 2070-es videokártyára vágyik, hamarosan vásárolhat egyet magának. Egyelőre még csak két gyártó termékeiről érkezett információ: elsőként az MSI, majd később a Gigabyte műhelyében is elkészült egy-egy ilyen rövid videokártya.

MSI GeForce RTX 2070 Aero Mini-ITX

Galéria megnyitása

Az apró videokártya kiválóan passzol majd a 170 x 170 milliméteres alapterületű deszkákhoz. Ennek persze ára is van: csak egy szerényebb teljesítményű, egyventilátoros hűtő fér el a NYÁK felett, amely nem teszi lehetővé a gyári tuningot. Ennek értelmében a GPU a referenciának megfelelően 1410 MHz-es alap- és 1620 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg majd, a 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória órajele pedig 14 GHz lesz. TDP keret terén 175 watt körüli értékre számíthatunk, csak úgy, mint a referencia modelleknél, a videó kimenetek azonban már eltérőek lesznek. DVI csatlakozót, illetve USB-C alapú VirtualLink csatlakozót sajnos nem kapunk, így csak a szokásos HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.4-es portok állnak majd rendelkezésre – előbbiből egy, utóbbiból pedig három érkezhet. Az új videokártya rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói áráról azonban még nem esett szó.

Gigabyte RTX 2070 MINI ITX 8G

Galéria megnyitása

A Gigabyte terméke az MSI megoldásához hasonlóan egy kompakt, egyetlen ventilátorral ellátott kétslotos hűtőt kap, ami 90 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik. A kompakt NYÁK és a kisebbhűtő miatt ebben az esetben is referencia órajelekre számíthatunk, vagyis a GPU 1410 MHz-es alap- és 1620 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeghet, a 8 GB-nyi GDDR6-s VRAM effektív órajele pedig 14 GHz lesz. Videó kimenetek terén ez a modell jobban áll, mint konkurense, ugyanis a három darab DisplayPort 1.4-es, illetve az egy HDMI 2.0b csatlakozó mellé ezúttal egy USB-C portos VirtualLink is kerül. A Gigabyte újdonsága szintén rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban egyelőre homály fedi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap