Routine - a horror játék, amely nem jön Oculus Riftre

Ha a fejlesztők tengeribetegek lesznek a devkittől, nincs mit tenni.

Routine - a horror játék, amely nem jön Oculus Riftre

Az indie csapatok körében nagy népszerűségnek örvendő Oculus Rift nem nyerte el teljesen a retro belső nézetes sci-fi horror-kalandjáték, a Routine fejlesztőinek tetszését, akik lelkesek ugyan a technológiával kapcsolatban, de a jelenlegi fejlesztőkészlet használata fizikai rosszullétet okoz náluk.

A VR, akárcsak a hajózás, a hullámvasút, az autók, vagy az FPS-ek képes arra, hogy megzavarja az ember érzékeit és a kinetózis, vagy más néven utazási betegség (tengeri betegség, légi betegség) néven ismert tünetegyüttest produkálja. A Lunar Software tagjai sajnos mind fogékonyak erre az emberiség mintegy harmadát érintő jelenségre, ezért úgy döntöttek, hogy az Oculus Rift támogatást egyelőre mégsem teszik be a játékba.

"Nagyon izgatottak vagyunk a VR-ral kapcsolatban, mert úgy gondoljuk, hogy páratlan lehetőséget enged a beleélésbe, és ez olyasmi, aminek szeretnénk részesei lenni. Most azonban le kellett lassítsuk a VR integrációt, mert a jelenlegi fejlesztőkészlet igen erős rosszullétet okoz nálunk" - írta a csapat egyik tagja, Aaron Foster a játék Steames oldalán. "Megjelenés előtt még egyszer áttekintjük a VR implementálásának lehetőségeit, de jelenleg nem tudunk a Routine VR verziójával foglalkozni."

A fejlesztő azt is elmondta, hogy az utóbbi időben jól haladtak a játékkal a fejlesztés minden területén és már a kisebb részeken végzik az utolsó simításokat, és örülnek, hogy egyre kevesebb helyen látnak ideiglenes helykitöltő anyagokat.

A Routine megjelenését eredetileg 2013-ra tervezték, de a mindössze négy főből álló csapatnak több időre volt szüksége, ezért a nagy csúszás. Viszont minden tiszteletünk az övék, amiért kijelentették, hogy nem lesz early access verzió, mert ők egy teljes, befejezett darabot akarnak kiadni.

Lehet, hogy később tudjuk csak meg, hogy hová tűnt az elhagyatott holdbázis teljes legénysége, de az előzetes alapján úgy tűnik megéri kivárni a végeredményt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward