Rossz világ jön azokra a Telegramon, akik sűrűn tagolják mondandójuk

A Telegram 5.1 sok újítást vezet be, és ezeknek köszönhetően javulhat a szolgáltatás minősége.

Rossz világ jön azokra a Telegramon, akik sűrűn tagolják mondandójuk

Az egyik legnépszerűbb magas fokú biztonságot nyújtó kommunikációs platform a Telegram, és a fejlesztői arra törekednek, hogy ne csak azért alkalmazzák sokan, mert biztonságosan lehet vele másokkal beszélgetni. A mostani újítások is arra lettek kihegyezve, hogy egy olyan csevegővé váljon, amit a gazdag funkcionalitása miatt választanak az emberek.

Érdekes lehetőség például az, hogy már a küldő is gondoskodhat arról, hogy ne zavarja meg az üzenetével a fogadót, kicsit olyan ez, mint egy fordított ne zavarj mód. Arról van itt szó, hogy az elküldött üzenetnél be lehet állítani, hogy adjon-e jelzéseket, avagy sem. Az értesítés ugyanúgy látható lesz az okostelefonon, csak nem csipog, rezeg vagy villog mellé a szolgáltatás. Ez azért jó, mert így biztos lehet abban a küldő, hogy nem zavarja majd az üzenetével a felhasználót, ami kifejezetten jól jöhet például este. Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy elfelejtette lenémítani a mobilját estére, és arra ébredt fel, hogy egy ismerőse éppen valamilyen történetről számol be hosszú sorokon keresztül hajnalban. A csendes üzenetek továbbításához csak annyit kell tenni, hogy hosszan kell nyomni a küldés gombját, majd ki kell választani az ilyenkor megjelenő „Send Without Sound” buborkét.

 

Galéria megnyitása

A Telegram új verziója már arra is lehetőséget biztosít, hogy a csoportos beszélgetésen belül rendezettebbek legyenek a sorok. Amikor sok ember ír egyetlen csevegésbe, ráadásul sűrűn tördelik a közölnivalójukat, akkor bizony sokszor megesik, hogy már elbeszélnek egymás mellett, és kavarodás alakul ki. Később az ilyen beszélgetések visszakövetése nehézkessé válik, és zavaró lehet az is, hogy menet közben folyamatosan jönnek az értesítések. Erre vezeti be a Telegram a Slow módot.

A beszélgetéseknél be lehet majd állítani a csoportok szabályozásában, hogy a felhasználók csak egy bizonyos idő elteltét követően tudjanak ismételten üzenetet írni, ha korábban küldtek egy sort. Így az emberek jobban átgondolhatják majd, hogy mit szeretnének megosztani, és a többieknek pedig hosszabb idejük lesz arra, hogy adott esetben válaszoljanak, reagáljanak az eseményekre. A Slow módban több fokozatban lehet állítani, hogy mennyi időnek kelljen eltelnie kettő üzenet között. A Telegram meglehetősen tág skálán engedi ennek a szabályozását, mindössze fél perc, de akár egy óra is kiválasztható. Fontos, hogy egy-egy felhasználóra nem lehet ezt kihegyezni, a komplett csoportok szintjén szabályozható a dolog.

 

Galéria megnyitása

És szintén a csoportos beszélgetésekhez kapcsolódó funkció, hogy az adminisztrátori jelvénnyel rendelkezők már egyedi címeket is kaphatnak. Ez azt jelenti, hogy lehet például kijelölt „Sheriff” vagy más jelzővel illetve egy-egy admin a csoportokon belül.

 

Galéria megnyitása

A videók lejátszása és küldése is tovább lett fejlesztve. Lehet már úgy küldeni felvételeket, hogy azok időbélyeggel vannak ellátva, és az adott videó alatt egy linkként jelenik meg az időbélyeg. Így nem kell a partnerre bízni egy fontos momentum megkeresését, hanem eleve ezt kiemelve mehet a megosztás. És a videókon belül pedig egyszerűsödött a keresés, mert már lesz egy kicsi előnézeti kép arról, ami éppen az idősávon megérintett helyen van a felvételen. Így már élvezetesebb lesz a videók megtekintése a Telegram elhagyása nélkül is.

Galéria megnyitása

Az üzenetküldőben az animált matricák már megjelentek, és a fejlesztők pedig meg tudták oldani, hogy ezek nagyon kicsi adatforgalom mellett legyenek kezelve a küldés során. Mivel ezt sikerült megoldani, úgy gondolta a Telegram, hogy tovább megy, és több egyszerű emojiból is megalkotta az animált változatot. Az első körben a legnépszerűbb hangulatjelek kaptak animált változatot, így például a szív, a nevetés, a kedvelés, az örvendés és még néhány. A jövőben pedig ez a felhozatal valószínűleg tovább fog bővülni, hogy látványosabbak legyenek az üzenetváltások.

 

Galéria megnyitása

A Telegram 5.1 érkezése a galériára is pozitív hatással van, megnövekedtek az előnézeti képek ezen a fronton, ezáltal egyszerűbben ki lehet választani, hogy melyik képet, esetleg videót akarja továbbítani a partnerének a felhasználó. Az új lehetőségtől azt várja a vállalat, hogy majd többen fogják innen kiválasztani a küldeni kívánt képet, mint a rendes galérián keresztüli megosztást választani. És akár tömörítetlenül is lehet küldeni a dokumentumokat, ha éppen arra van szükség. Egy szép képnél például fontos lehet az a felhasználó számára, hogy teljes valójában mutassa meg a jól sikerült felvételét.

 

Galéria megnyitása

És az éjszakai módnak pedig már nem feltétlenül kell majd feketének és kéknek lennie az iOS esetében. Az Apple készülékein a felhasználók mostantól kiválaszthatják, hogy a sötét színek milyen kombinációját szeretnék alkalmazni a Telegramon az éjszakai mód használatakor a beszélgetések közben. Végül a Comments.App felhasználásával a weboldalak üzemeltetői egyszerűen bedrótozhatják a Telegramot a honlapjukba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap