Rog sorozatú tápegységgel és folyadékhűtő szettel rukkolt elő az ASUS

A RoG márkanév alatt már eddig is sokféle termékkel találkozhattunk, a kör azonban két további kategóriával bővül, így még több ASUS RoG sorozatú komponens kerülhet egy-egy gamer konfigurációba.

Rog sorozatú tápegységgel és folyadékhűtő szettel rukkolt elő az ASUS

Az ASUS belép a folyadékhűtő szettek piacára

A Computexen három új RoG sorozatú kompakt folyadékhűtő szettel rukkolt elő az ASUS, amelyek a RoG RYUO családba tartoznak. A 120, 240 és 360 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott RYUO 120, 240 és 360-as szettek természetesen nem nélkülözik a ma oly népszerű RGB LED alapú világítást, sőt, folyadékhűtő blokkal egybeépített szivattyújuk tetejére még egy 1,77 hüvelykes képátlójú OLED kijelző is került, amelyen alap esetben a RoG logó jelenik meg.

Galéria megnyitása

A kijelző USB 2.0-s kapcsolaton keresztül természetesen további extrákat is kínál, így például megjelenik rajta a processzor üzemi hőmérséklete, a hűtőközeg hőfoka, valamint a különböző komponensek üzemi fordulatszáma is. Igény esetén még animált GIF fájlt is „le tud játszani” a rendszer, így a testreszabási lehetőségek tárháza eléggé széles. A 120 milliméteres hőleadó radiátorral szerelt szett blokkja körül egy kör alakú RGB LED-es világítást helyeztek el, címezhető RGB LED-ekkel, míg a 240/360 milliméteres változatoknál már egy szögletes blokk áll rendelkezésre, átlósan elhelyezett RGB LED alapú világítással.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szögletes hűtőblokk egyébként egy ventilátort is rejt, ami levegőt juttat a processzorfoglalat közelében elhelyezkedő M.2-es slothoz és a VRM komponenseihez is, hogy elkerülhető legyen a túlmelegedés miatti throttling, ami teljesítménycsökkenést okoz. A jó hűtőteljesítményről és a megbízható működésről Noctua Industrial PPC ventilátorok gondoskodnak. Az új folyadékhűtő szettek a harmadik negyedév folyamán jelenhetnek meg.

RoG sorozatú tápegység is feltűnt a standon

Az ASUS korábban már szerencsét próbált a tápegységek piacán, ám termékei az elmúlt évek során egy kicsit elsikkadtak. A vállalat a Computex alkalmával egy igazi különlegességgel lépett be ismét a tápegységek szegmensébe, ám ezúttal nem a belépőszintet vagy a középkategóriát, hanem egyenesen a csúcskategóriát vették célba.

Galéria megnyitása

A RoG Thor sorozatú tápegység 1200 wattos teljesítménnyel érkezik, belsejében minőségi komponensek lapulnak, a hűtőbordákat pedig a RoG dizájnnal megfelelően alakították ki, és természetesen RoG logóval is felvértezték. Az új tápegységgel kapcsolatban elég kevés információ áll rendelkezésre, de egy-két érdekesség így is napvilágot látott. Az 1200 wattos újdonság 10 év jótállással kerül az üzletek polcaira, várhatóan valamikor a harmadik negyedév folyamán, hatásfoka pedig igen jó lesz, hiszen kiérdemelte a 80Plus Titanium minősítést.

Galéria megnyitása

Ahogy a folyadékhűtő szetteken, úgy a RoG Thor sorozatú tápegységen is találunk egy OLED kijelzőt, amelyről ezúttal az olvasható le, hogy a tápegység éppen mekkora terheléssel dolgozik. A kijelző másodpercenként frissül, azaz folyamatosan nyomon követhetjük a fogyasztás alakulását – már ha nem olyan számítógépházba kerül a termék, amelynél a kamra eltakarja a teljes tápegységet. Az OLED kijelző mellett RGB LED alapú világítással ellátott RoG logó is látható, mellette egy csíkkal, ami szintén színesen világít. A rendszer Aura Sync kompatibilis, így a világítás szinkronizálható a többi ASUS termékével az egységes kinézet érdekében.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új tápegység várhatóan a harmadik negyedévben mutatkozhat be. A tervek szerint később egy második, 850 wattos modell megjelenésére is számíthatunk, ami természetesen olcsóbb lesz 1200 wattos társánál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap