Roccat Sova - ölbe vehető játékvezérlés a nappaliba

A Roccat egy ölbe vehető billentyűzet + egérpad kombót mutatott be, melyet kifejezetten a nappaliba telepített játékos PC-khez szán.

Roccat Sova - ölbe vehető játékvezérlés a nappaliba

Lassan készül a piac a valamikor jövőre megjelenő SteamOS-re. A Valve célja, hogy a nappaliba költöztesse a játékos PC-ket, és persze a vállalat igyekszik arról is gondoskodni, hogy ehhez társuljon egy megfelelő irányító eszköz. A Valve erre a meglehetősen furcsának tűnő Steam Controllert találta ki, ami megoldást nyújthat számos PC-s játékot kvázi-kontrolleres vezérlésére, többen úgy gondolják azonban, hogy egyszerűen ez az eszköz sem lesz elég pontos és gyors az olyan játékokhoz, mint például a Starcraft 2 vagy a Dota 2.

A Roccat szerint sem, ezért előállt az új, Sova néven futó termékével, ami gyakorlatilag egy billentyűzettel egybeépített egérpad, alulról kényelmes támaszokkal ellátva, hogy a nappali kanapéjába besüppedve ölből tudjuk irányítani a játékokat a már megszokott és pontos egeres-billentyűzetes módon.

Maga a kütyü egy alumínium alapra építkezik, hátul kábelcsatornát tartalmaz (mivel a kütyü vezetéknélküli ez máshoz kell), és találunk benne agy nagyobb akkumulátort is, ami elméletileg garantálja a hosszú működési időt - bár a Roccat egyelőre nem árulta el, mennyit. A billentyűzet háttérvilágításos Cherry MX mechanikus gombokkal érkezik, előtte egy kényelmes csuklótámasz kapott helyett, az egérpadot pedig oldalra húzhatjuk ki (vagy tolhatjuk vissza).

A hátsó kábelcsatorna akkor kap fontos szerepet, amikor USB-s egeret, vagy mobiltelefont szeretnénk rákötni - az eszközön ugyanis két USB-s portot is találunk. Az egér jelét képes továbbítani a számítógép felé, mint ahogy képes szinkronizálni az okostelefonunkkal (még egy telefondokkot is tartalmaz) a Roccat Power Grid alkalmazás segítségével, így plusz egy lehetőséget kapunk a PC távoli vezérlésére.

A Roccat Sova tehát azok számára lehet ideális, akik a nappaliban sem szeretnének komolyabb kompromisszumokat kötni a vezérlés pontosságát illetően. Habár a Roccat kifejezetten a SteamOS-támogatást emeli ki, az eszköz természetesen tökéletesen működik majd Windows alatt is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward