RGB LED fényárban úsznak az ADATA új memóriamoduljai

Az XPG Spectrix D60G sorozat tagjai óriási világító felületet kaptak, ami a modul teljes felületének 60%-át fedi le. Ilyesmire eddig még nem volt példa.

RGB LED fényárban úsznak az ADATA új memóriamoduljai

Az ADATA egy új memóriamodul sorozatról rántotta le a leplet, amely az SPX Spectrix D60G típusjelzést viseli, tagjai pedig egyedi diffúzorokat kaptak annak érdekében, hogy minél nagyobb felületen kínálhassanak RGB LED alapú világítást. A végeredmény kétségkívül figyelemreméltó lett, ugyanis ekkora RGB LED felületet jelenleg egyetlen gyártó terméke sem kínál, igaz, a látványvilág miatt hűtőfelület sem igazán maradt, ahol leadhatnák a DDR4-es memórialapkák az általuk termelt hőt. Ez persze nem feltétlenül baj, ugyanis az aprólékos tesztek során egészen biztosan megfelelő üzemi hőmérséklet mellett, stabilan üzemeltek a modulok, különben nem dobták volna piacra őket. A gyártó sajtóközleménye egyébként fém hűtőlapok alkalmazását is említi, vagyis a hőleadás megoldott.

Galéria megnyitása

Az XPG Spectrix D60G sorozatban többféle modul is lapul, amelyeknél a memóriamodul teljes felületének 60%-át borítja színes fényár a modderek és a színes világítás rajongóinak legnagyobb örömére. A modulok megjelenését némi szürke betéttel próbálták még különlegesebbé tenni, így az összkép meglehetősen figyelemfelkeltő lett. A D60G sorozatban többféle memóriamodul is lapul egészen 3000 MHz-től 4133 MHz-es effektív órajelig bezárólag, a névleges üzemi paraméterek beállítását pedig Intel XMP 2.0-s profil segíti. A modulok természetesen a JEDEC szabványban rögzített órajeleken is gond nélkül működnek, hála az SPD profilokban eltárolt értékeknek.

Galéria megnyitása
Az aktuális kínálatban csak háromféle csomag szerepel, amelyek tagjai DDR4-3000, DDR4-3200 és DDR4-3600 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. Mindegyik készletben két darab 16 GB-os memóriamodul lapul, amelyek a lassabb csomagoknál CL16-os időzítéssel és 1,35 V-os feszültséggel, a DDR4-3600 MHz-es csomagnál pedig CL17-es időzítéssel és 1,4 V-os üzemi feszültséggel dolgoznak. Az aktuális kínálatot az alábbi gyártó táblázat foglalja össze. Később várhatóan a gyorsabb modulok is megjelennek kereskedelmi forgalomban.
Galéria megnyitása

Az új memóriamodulok világítását az XPG RGB Sync alkalmazáson keresztül lehet vezérelni, így a színárnyalat mellett az effekteket, a mintákat, valamint a világítás fényerősségét is szabályozni tudjuk. A gyártó friss termékei rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, mennyibe kerülnek majd az egyes készletek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap