Rengeteg vállalat jelezte, kész a Qualcomm 5G-s platformjait használni

A Xiaomi elsőként viheti pályára a Snapdragon 765-öt, a Snapdragon 865 pedig rengeteg cégnél lesz bevetve.

Rengeteg vállalat jelezte, kész a Qualcomm 5G-s platformjait használni

Ahogy arra már előzetesen is számítani lehetett, a Snapdragon Tech Summit keretében rögtön több vállalat is bejelentkezett a legfrissebb fejlesztések használatára. A Snapdragon 865 és a Snapdragon 765 mobilplatform is hatalmas népszerűségnek fog örvendeni, ezt már most ki lehet jelenteni.

Galéria megnyitása

A Qualcomm mögött az utóbbi időben a kínai márkák oszlopos taggá nőttek ki. A Xiaomi, és a BBK Electronics minden tagja, így az Oppo, a Vivo, a OnePlus, a Realme és az iQOO is rengeteg olyan készüléket dobott piacra, amiben Snapdragon szív dobogott. És ezek egytől egyig bejelentkeztek mostanra a Snapdragon 865 vagy a Snapdragon 765 használatára, esetleg mind a kettőre is. A BBK nagyobb márkái már 2020 első negyedévében igyekeznek majd csúcsmodelleket letenni az asztalra.

Galéria megnyitása

A Xiaomi egészen konkrétan azt is elárulta a Snapdragon Tech Summiton, hogy a Redmi K30-ban az integrálta 5G modemes Snapdragon 765 mobilplatform lesz jelen, és még azt is megtudhattuk, hogy a Xiaomi Mi 10 pedig már a Snapdragon 865-öt fogja igába fogni. Persze a következő csúcsmodellek kapcsán mindig lehet sejteni, hogy az aktuális csúcslapkát alkalmazza majd, de akkor is nagy a jelentősége annak, hogy itt már ezt hivatalosan lehet tudni. (Hónapokkal a Xiaomi Mi 10 rajtja előtt vagyunk, ez csak 2020 első felében fog jönni.)

Galéria megnyitása

A HMD Global is bejelentette mostanra, hogy 2020-ban fog olyan okostelefont piacra dobni, amiben a Snapdragon 765G lesz jelen. Ez a készülék így garantáltan támogatni fogja az 5G-t, és minden bizonnyal nem csúcskategóriás áron fog futni. A ZTE és a Motorola is kínálni fog olyan eszközt, melyben az újdonságok fognak szerephez jutni. Mindkét márka égisze alatt számítani lehet Snapdragon 865 rendszerchipet alkalmazó okostelefonra, esetleg táblagépre.

A ZTE az Axon szérián belül már rákészült az 5G támogatás bevezetésére a Snapdragon X55 modem révén, a Motorola pedig a Snapdragon 765-öt is fel fogja használni a jelenlegi tervek szerint.

Galéria megnyitása

Az említetteken felül sorban áll majd az új rendszerchipekért a BlackShark, a Coolpad, a Smartisan, a TCL, és az ismertebb nevek közül a Lenovo, a Nubia és a Meizu is. És mivel a Qualcomm frissen bejelentett megoldásainál az 5G lényegében már alapfelszereltségnek számít, így azt is ki lehet jelenteni, hogy ezek a márkák mind kínálni fognak 5G hálózati modemmel ellátott okostelefonokat.

Szakértők tavaly már arról beszéltek, hogy idén nagy lökést adhat az okostelefonok piacának az 5G térnyerése. Nos, ez 2019-ben elmaradt, de jelenleg nagyon úgy fest, hogy jövőre beigazolódik ez a jóslat. És a Qualcomm jelentős mértékben szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az 5G berobbanjon a piacra és a köztudatba. Valószínűleg sokan fognak jövőre azért új telefont választani, hogy kipróbálják az új generációs hálózatokat, amik jelenleg igazából még gyerekcipőben járnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap