Rengeteg memóriával érkezik a Honor 10 GT

A Huawei bemutatta a Honor 10 új csúcskivitelét, ami a hardverét és a szoftverét tekintve is tartogat kisebb-nagyobb változásokat.

Rengeteg memóriával érkezik a Honor 10 GT

A Huawei áprilisban rántotta le a leplet a Honor 10 okostelefonról, most pedig ennek egy némiképp „felpumpált” változata került terítékre. A Honor 10 GT több szoftveres újdonságot is bevezet, de hardveresen is mutat némi előrelépést az elődjéhez képest.

A Honor 10 GT pusztán a vasat tekintve szinte mindenben megegyezik a Honor 10-zel. Az előlapját 5,84 hüvelykes, 1080p felbontású kijelző uralja Gorilla Glass üveg mögött. A kamerarendszere egy 24 megapixeles előlapi egységből, valamint egy 16 és egy szintén 24 MPixeles képalkotóból felépülő duálkamerából áll. A mobil támogatja az Ultra HD videózást. A tempófelelős a 10 nm-es csíkszélességen készülő Kirin 970 az 1,92 TOPS (FP16) teljesítményre képes neurális feldolgozóval. Az akkumulátora 3400 mAh-s kapacitású, és hála a 22,5 W-os gyorstöltésnek, 25 perc alatt 50%-ra lehet feltornászni a töltöttségét. A specifikációjában egyetlen változás emelhető ki: a rendszermemóriát felhizlalták a tervezők. A Huawei friss sikervárományosa az eredeti 4/6 GB helyett már nem kevesebb mint 8 GB-nyi RAM-ot vonultat fel, így lényegében már elképzelhetetlen olyan helyzet, hogy ez kevésnek bizonyulna. Ilyen szinten bátran lehet akár jobbnál jobb játékokat is futtatni egymás mellett – persze ez a legkevésbé sem életszerű.

Galéria megnyitása

Az operációs rendszer tekintetében az Android 8.1-gyel kell számolni, amire az Emotion UI 8.1 grafikus felület került néhány extrával a Honor 10-hez képest. A Huawei sok okostelefonja számára elérhetővé teszi majd a későbbiekben a GPU Turbo technológiát, de a Honor 10 GT esetében ez már része az alapfelszereltségnek, nem kell rá várnia a felhasználóknak. A GPU Turbo funkcióval a vállalat elmondása alapján akár 60 százalékos teljesítménynövekedés is elérhető, és az energiahatékonyságot tekintve pedig 30%-kal szerepelhet jobban az eszköz. Mivel a Honor 10 esetében már nem volt gond a játékok futtatásával, a Honor 10 GT-nél is inkább a fogyasztáscsökkenés miatt lesz üdvözölendő ennek a funkciónak a megléte.

Galéria megnyitása

A kínai alakulat a fotózás és a videózás tekintetében újdonságként emelte ki, hogy már van mesterséges intelligencia által segített képstabilizátor is a Honor 10 GT-ben. Az AIS néven futó funkciónak a működéséről nem kaptunk részletes leírást, de feltételezhetően a korábbi EIS-t toldotta meg némi gépi tanulással a vállalat, hogy jobb képminőség születhessen. Továbbá rossz fényviszonyok mellett is képes MI-t alkalmazni a képalkotáshoz a Honor 10 GT, ilyenkor arra fog törekedni az okostelefon, hogy a fotókat úgy hangolja, hogy lenyűgöző legyen például az éjszakai égboltról készült felvétel. Itt azt is elmondta a Huawei, hogy akár állvány nélkül is lehet majd este fényképezni, tehát a záridőből eredő kicsi bemozdulásokat helyre tudja tenni az új algoritmus.

Galéria megnyitása

A Honor 10 GT forgalmazása csak a hónap végén, július 24-én indul. Elsőként a vállalat hazájában, Kínában lehet majd hozzájutni, de később szélesebb körben is elérhetővé válhat. Az eszköz árazásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információnk, de minden bizonnyal többe fog kerülni, mint az eddigi legdrágább Honor 10 a 6 GB-nyi rendszermemóriájával és a 128 gigás tárhellyel, ennek az ajánlott fogyasztói ára 480 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward