Rendkívül jól feszerelt ASUS alaplap Bulldozerekhez

Az ASUS június folyamán egy új, RoG (Republic of Gamers - Játékosok Szövetsége) sorozatú alaplappal jelentkezik majd, amely az AMD hamarosan megjelenő FX sorozatú, Bulldozer architektúra köré épülő asztali processzorait fogadja. A Socket AM3+-os processzorfoglalattal érkező újdonság SB950-es déli híddal és AMD 990FX északi híddal rendelkezik és a Crosshair V Formula nevet viseli.

Rendkívül jól feszerelt ASUS alaplap Bulldozerekhez

Az ASUS június folyamán egy új, RoG (Republic of Gamers - Játékosok Szövetsége) sorozatú alaplappal jelentkezik majd, amely az AMD hamarosan megjelenő FX sorozatú, Bulldozer architektúra köré épülő asztali processzorait fogadja. A Socket AM3+-os processzorfoglalattal érkező újdonság SB950-es déli hídat és AMD 990FX északi hídat hordoz magán, a neve pedig Crosshair V Formula.

A szokás szerint piros-fekete színösszeállítással érkező alaplap ATX formátumú, a processzor tápellátásáról pedig egy tízfázisú Extreme Engine Digi+ áramkör gondoskodik. A termékből a gyártó kétféle változatot dob piacra: az egyikhez extraként jár majd az úgynevezett Thunderbolt bővítőkártya, amely Xonar audió vezérlőt és Killer NIC E2100-as NPU (Network Processing Unit) egységet is tartalmaz.

A Crosshair V Formula négy darab DDR3-as memóriafoglalattal és négy darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhellyel rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően a rendszer háromutas SLI és CrossfireX multi-GPU konfiguráció építésére egyaránt alkalmas lesz. A PCI Express 2.0 x16-os slotok kétkártyás módban x16-os, míg háromkártyás módban x16-x8-x8-os sávszélesség mellett üzemelnek majd. A negyedik PCI Express x16-os slot a déli hídhoz kapcsolódik, így x4-es sávszélességet kínál. A termék egy eSATA és hét darab SATA 6 Gbps-os portot kínál, emellett rendelkezik nyolccsatornás audió vezérlővel és Gigabites Ethernet vezérlővel is. A hátlapi csatlakozók között négy darab USB 3.0-s port lapul, de van az alaplapon kivezetés formájában további, amelyek akár előlapi, akár hátlapi (PCI bővítőhelyre illeszkedő kivezetéssel) USB 3.0-s portként is tökéletesen használhatóak.

Az új alaplap bekapcsoló-, reset és CMOS Clear mikrokapcsolókkal egyaránt rendelkezni fog, de emellett számos, a RoG család tagjaira jellemző szolgáltatás is jelen lesz a repertoárjában. Ilyen szolgáltatás például a RoG Connect.

A Crosshair V Formula érkezésére tehát valamikor június folyamán lehet majd számítani. A várható ajánlott végfelhasználói árral kapcsolatban még nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward