Shop menü

RENDKÍVÜL ERŐS AJÁNLAT A HONOR 200 ÉS 200 PRO

A Honor mobilok kedvező ár mellett nyújtanak kiváló lehetőségeket, nagyon nehéz fogást találni rajtuk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rendkívül erős ajánlat a Honor 200 és 200 Pro

A Honor 200 széria előfutáraként a 200 Lite modell már a hónap elején forgalomba került, és már a hazai boltokat is elérte, az iPon kínálatába is hamar bekerült. Most pedig befutott a Honor 200 és a 200 Pro páros, de ezek még nem Európában debütáltak, hanem Kínában, de idővel hozzánk is eljuthatnak majd. Ez pedig remek hír annak fényében, hogy milyen jól sikerültek.

A Honor 200 egy 6,7 hüvelykes megjelenítővel jött 2664 x 1200 képpontos felbontás mellett, míg a 200 Pro egy kicsit ennél is nagyobb lett, 6,78 colos méretet öltött 2700 x 1224 pixeles felbontással karöltve. Ívelt peremű 120 Hz-es, OLED panel feszül a mobiltelefonok frontján 100%-os DCI-P3 színtérlefedéssel és 4000 nites maximális fényerővel. Lenyűgöző látványt nyújtanak majd az eszközök a HDR tartalmak lejátszása közben, miközben a szemet is kímélni fogják.

Galéria megnyitása

A MagicOS 8.0 operációs rendszerrel kerülnek forgalomba az újdonságok, aminek az Android 14 operációs rendszer biztosítja az alapot. A mostani bemutató alkalmával a Honor a szoftveres lehetőségekről annyira sokat nem beszélt, a kamerával kapcsolatos extrákat emelt ki. A francia Harcourt fotóstúdióval közösen kidolgozott a cég egy egyedülálló portrémódot, ami professzionális stúdióhatást szimulálhat majd a képeken az MI révén. A Harcourt fotóit használták fel az algoritmus tréningezéséhez.

Galéria megnyitása

Az önarcképek készítésére szolgáló kamera 50 MPixeles, a Sony IMX906 szenzort használták itt fel a tervezők, ami képes a pixeleket összevonva nagyobb fényérzékenységet elérni, miközben remek részletességet nyújt. A Honor 200 Pro még egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is kapott maga mellé. Videózni 4K Ultra HD minőségben képesek az okostelefonok már a frontkamerával is.

Galéria megnyitása

A két mobil szinte teljesen ugyanazt a kamerarendszert használja, csak a főkameránál van különbség, de ezek is egyaránt 50 MPixelesek. A 200 Pro modell egy 1/1,3 colos szenzort (OmniVision OV50H) használ, ami csúcsmodellekhez illő minőséget lesz képes biztosítani, a Honor 200-ba pedig egy szokványosabb, 1/1,56 colos érzékelő került. Egy kicsit a lencserendszer is fényérzékenyebb lesz majd a Honor 200 Prónál, de a társkamerák terén már ugyanazt kapják a vásárlók.

Galéria megnyitása

A Honor fejlesztői egy 50 MPixeles szenzort használnak a zoomolásra alkalmas kameránál is, ami alapjáraton 2,5-szeres közelítésre lesz képes, de szenzorzoomal együtt már 5-szörös érték is elérhető. Optikai stabilizátort is biztosít a vállalat, ami a főkameráknál sem hiányzik egyébként. Van egy ultraszéles látószögű képalkotó is, ez 12 megapixeles és makrózásra (2,5 cm) is fel lett készítve, így a kreatívitásnak nagyobb teret enged. Videózásnál az optikai mellett még elektronikus stabilizálás is lesz, hogy a felvételek még simábbak legyenek.

Galéria megnyitása

A Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 rendszerchipet fogja munkára a Honor 200 Pro, így ez a modell közel csúcskategóriás teljesítményre lesz képes lényegesen kedvezőbb árazás mellett. A Honor 200 pedig a Snapdragon 7 Gen 3 lapkának ad otthont, ami azért már egy szerényebb megoldás, de még így is jó tempóról fog gondoskodni szinte minden helyzetben. A sebességre egyik mobiltelefonnál sem lehet majd panasza a vásárlóknak.

Galéria megnyitása

Az is borítékolható, hogy a rendszermemóriának sem lesznek szűkében az újdonságok, mert 12 és 16 GB-nyi RAM-ot vonultatnak fel kiviteltől függően. A háttértár 256 és 512 GB-os lehet, illetve a Honor 200 Pro esetében ezeken felül még 1 TB-os opció is válaszható lesz. Bővítési lehetőség nincs, de ez nem meglepő elnézve ezeket a tárkapacitásokat.

Galéria megnyitása

5G-s a Honor 200 páros, de ez már lényegében magától értetődő, mint ahogy az is, hogy biztosított a VoLTE. Bluetooth 5.3 modult használnak a készülékek az aptX HD kiterjesztésről is gondoskodva, és van Wi-Fi 6 támogatás is a tarsolyukban. Továbbá adott az A-GPS vevő és az NFC chip is. Dual-SIM-esek is a versenyzőink, de ez sem meglepetés.

A Honor különleges mintázatú színekben dobja piacra a 200 széria új tagjait, fekete, fehér, rózsaszín és zöld színben lesz elérthető a 200 Pro, a sima 200-nál pedig a zöld helyett kék opció kerül terítékre, miközben a többi opció változatlanul elérhető. Örömteli, hogy a 200 Pro IP55 minősítéssel is rendelkezik, szóval bírja majd, ha esőben megázik, de vízbe meríteni azért már nem szabad.

Csak USB-C csatlakozót kapott a páros, ezen keresztül lehet majd a vezetékes audió eszközöket csatlakoztatni, és sztereóban fognak megszólalni a mobilok. Az ujjlenyomat-olvasó a kijelző mögé költözött mindkét modellnél. Igazi balerina alkat a Honor 200, csak 7,7 milliméter vastag és 187 gramm a tömege, míg a testvére 199 grammot nyom és 8,2 milliméterre emelkedik ki a síkból.

Galéria megnyitása

Az alacsony tömeg és vékony ház mellett szokott jönni az a kompromisszum, hogy az akkumulátor sovány, de nem itt. Az akkuval sehol nem spórolt a Honor, egy speciális felépítésű, 5200 mAh-s telep található a készülékekben, és azért is vastagabb kicsit a Honor 200 Pro, mert ott még a vezeték nélküli töltés is támogatott 66 W-os teljesítménnyel. Még töltésmegosztás is van ebben az esetben 5 W-ral. A vezetékes gyorstöltést pedig már 100 W-tal támogatják az eszközök.

Galéria megnyitása

A Honor 200 széria két új tagja Kínában kezdi a karrierjét. A Honor 200 (12/256 GB) ajánlott fogyasztói ára 2700 jüanról (132 ezer forint) indul, és 3200 jüanba (156 ezer forint) kerül majd a jobban felszerelt modell (16/512 GB). A Honor 200 Pro (12/256 GB) pedig 3500 jüanos (170 ezer forint) alapár mellett áll rajthoz és 4500 jüant (219 ezer forint) kóstál a csúcsváltozat 16 GB RAM-mal, 1 TB tárhellyel. Persze azt hozzá kell tenni, hogy Európába már ennél azért egy magasabb árszinten fognak befutni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére