Remekül szellőző számítógépház a BitFenix műhelyéből

Az új számítógépház költséghatékony kivitelben érkezik, ám ez nem megy a bővíthetőség és a dizájn rovására.

Remekül szellőző számítógépház a BitFenix műhelyéből

A BitFenix Nova számítógépháza 2016 óta elég népszerű a piacon, éppen ezért érkezett belőle egy TG jelölésű kiadás is, amely edzett üveg oldallappal egészítette ki a dizájnt. A vállalat szakemberei most úgy döntöttek, tovább faragják a dizájnt, így elkészült a remek szellőzést kínáló Nova Mesh TG kiadás, ami a 4 milliméter vastag edzett üveglap mellett egy fémhálós előlapot is kapott, belsejében pedig az oly népszerű kétkamrás dizájn köszön vissza.

 

Galéria megnyitása

A közepes toronyház formátumú újdonság 210 milliméter széles, 460 milliméter magas és 437 milliméter mély, bővíthetőségére pedig nem igazán lehet panasz. Az új számítógépház fehérben és feketében egyaránt elérhető, oldallapja pedig némi sötétítést kapott, széleit pedig fekete maszkkal is ellátták, hogy a végeredmény még igényesebb lehessen – ez a fekete kiadásnál remekül működik is. Az előlapot nagyon könnyű levenni, így a mögötte lapuló mágneses légszűrőt könnyedén tisztíthatjuk.

Galéria megnyitása

A tápegység alá szintén került levegőszűrő annak érdekében, hogy a belül minél kevesebb por halmozódjon fel. A kétkamrás dizájn jóvoltából az alaplaptálca felőli oldalon csak a bővítőkártyák, illetve az alaplap kaphat helyet, a tápegység kamrájában azonban két darab 3,5 hüvelykes meghajtó számára is van hely, az alaplaptálca hátuljára pedig összesen három darab 2,5 hüvelykes adattároló szerelhető, de a 3,5 hüvelykes példányok helyére is befér két ilyen meghajtó.

Galéria megnyitása

Az alaplaptálca 305 x 272 milliméteres méretig fogatja az alaplapokat, akár E-ATX formátumban is, PCI bővítőhelyekből pedig hetet kapunk. A bővítőkártyák maximum 340 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, míg processzorhűtőből szokás szerint most is maximum 160 milliméter magas példányt szerelhetünk be. Az alaplaptálca mögött 23 milliméternyi helyet hagytak kábelmenedzsmenttel kapcsolatos célokra, ami pont elegendő. A tápegység szintén 160 milliméternyi hellyel gazdálkodhat – célszerű moduláris kábelezést használó példányt választani.

Galéria megnyitása

A szellőzésről több ventilátor is gondoskodhat: az előlap mögött három darab 120 milliméteres vagy két 140 milliméteres, a tetőlap alatt két 120 milliméteres, a hátlapon pedig egy 120 milliméteres légkeverő számára van hely. Gyárilag egy 120 milliméteres előlapi, illetve egy 120 milliméteres hátlapi ventilátort kapunk, utóbbi statikus RGB LED alapú világítással is rendelkezik, amit az alaplapgyártók RGB LED vezérlő szoftverein keresztül is irányíthatunk.

Galéria megnyitása

Aki folyadékhűtésben gondolkodik, az előlap mögé akár 360 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhet, de ez nem lehet 35 milliméternél vastagabb és 141 milliméternél szélesebb. A tetőlap alá maximum 240 milliméteres hőleadó radiátor fér, ami maximum 27 milliméter vastag és 125 milliméter széles lehet, a hátoldalra pedig egy klasszikus 120 milliméteres hőleadó radiátort építhetünk.

Galéria megnyitása
Az edzett üveglap nélküli Nova Mesh kiadás

Az előlapi portok közé ezúttal két USB 3.0-s port, valamint a szokásos audió csatlakozók kerültek. A Nova Mesh TG már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 65 dollár. Amennyiben nem ragaszkodunk az edzett üveg oldallaphoz, a Nova Mesh kiadás már 52 dollárért is elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap