Remaster készül a legendás klasszikus Blade Runnerből

Új köntösben támad fel a Westwood zseniális kalandjátéka.

Remaster készül a legendás klasszikus Blade Runnerből

Úgy látszik, a következő évek minden tekintetben a cyberpunk világokról fognak szólni, úgyhogy talán nem véletlen, hogy most jelentették be: remaster készül a klasszikus Blade Runner-ből. Az anyagon az Alcon Entertainment és a Nightdive Studios dolgozik, és PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re fog megjelenni még valamikor idén.

A Nightdive Studiosnál pedig vélhetően jó helyen lesz a projekt, hiszen ők felelősek a System Shock és a Turok: Dinasour Hunter felélesztéséért is, amihez a saját fejlesztésű, zseniálisan elnevezett KEX nevű motorjukat használják.

A Blade Runnert még 1997-ben készítette el a legendás Westwood, és ugyan nem közvetlen adaptációja az 1982-es, Ridley Scott által rendezett filmnek, de annak számos karaktere és helszíne feltűnik. A főszereplő Ray McCoy, aki replikánsok után nyomozik és vadássza le őket egy olyan kalandjáték keretein belül, ahol számos dolog véletlenszerűen generálódik.

Galéria megnyitása

Mindez azért érdekes, mert a Westwood társalapítója, Louis Castle még 2015-ben azt nyilatkozta, hogy lehetetlen remaster verziót készíteni a Blade Runnerből, ugyanis az eredeti forráskódokat teljesen elveszítették, amikor a stúdió 2003-ban átköltözött Los Angelesbe.

A Nightdive Studiost ez azonban rettentette el, és kőkemény munkával visszafejtették a forráskódot, és importálták az egészet a KEX motorba.

A felújítás végén a Blade Runner: Enchanced Edition néven megjelenő játék jelentősen felújított karaktermodelleket, animációkat és átvezetőket kap, támogatni fogja a szélesvásznú monitorokat, és testreszabható lesz az irányítás mind kontrollerrel, mind egérrel-billentyűzettel. 

"A Blade Runner a mai napig egy elképesztő teljesítmény minden szinten, és habár a KEX motor segítségével felújítjuk a grafikát, és tiszteletteljesen feljavítjuk a játékmenetet is, mégis megőrizzük a Westwood eredeti vízióját, annak minden kiemelkedő részletével. Végre mindenki tolhatja majd modern gépeken a játékot, ami reményeink szerint nem úgy fog kinézni és nem olyan lesz, mint annak idején, hanem olyan csodálatos, ahogy az emlékeinkben él" - mondta a Nightdive vezetője, Stephen Kick.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap