Rekorder Corsair memória érkezik elképesztő órajellel

A Corsair ezúttal a Vengeance LPX szérián belül villantott kiemelkedő teljesítményű DDR4 egységet, a szintén új Vengeance RGB Pro pedig a játékosok szívébe lopná be magát.

Rekorder Corsair memória érkezik elképesztő órajellel

A Corsair az élmezőnyt erősíti a PC-s szegmensben a játékosoknak szánt perifériákkal és egyéb fő alkotóelemekkel, most pedig újra bebizonyította, hogy nem a véletlennek köszönheti a pozícióját. A legújabb memóriacsomagja olyan paraméterekkel száll ringbe, amilyennel korábban még nem találkozhattak a vásárlók.

A vállalat a többszörös díjnyertes Vengeance LPX szérián belül ágyazott meg annak az újdonságnak, ami minden korábbi kereskedelemben kapható DDR4 memóriacsomagnál magasabb frekvencián üzemel. Az új rekord 4866 MHz, ami egészen elképesztőnek tűnik annak fényében, hogy a 6 GHz-es határt extrém tuninggal is csak nemrégiben sikerült átlépni. A bejelentés kapcsán a Corsair kiemelte, hogy nagy szoros kapcsolatot ápol a legújabb fejlesztések kapcsán az AMD-vel, és ez a partnerség segített abban, hogy ez a termék megszülethessen.

Galéria megnyitása

A Corsair vélekedése szerint ezek a memóriamodulok tökéletes illeszkednek majd a legfrissebb X570 lapkakészlettel szerelt alaplapok és a harmadik generációs AMD Ryzen asztali processzorok mellé. A csúcsra járatott környezetben a rekordot felállító RAM-ok tovább emelhetik az elérhető maximális teljesítményt. A legtöbb nagy gyártó kiemelt alaplapja képes lesz automatikusan megfelelően kezelni a Corsair 4866 MHz-re járatott memóriáját. Fentebb nem esett róla szó, de ezt 2 x 8 GB-os kiszerelésben lehet majd először megvásárolni.

A szakemberek az új memóriacsomagot gyárilag megfelelő hűtéssel vértezték fel, de amennyiben a felhasználó szeretne biztosra menni, a passzív megoldáson túl aktív hűtéshez is nyúlhat. A Corsair a hivatalos közleményében kiemelte, hogy a Vengeance LPX DDR4 modulokat pillanatok alatt be lehet hűteni az opcionálisan megvásárolható Vengeance Airflow Fan ventilátor felhasználásával, ami a kialakításának köszönhetően egyszerre több modult is képes alacsony hőmérsékleten tartani folyamatos terhelés esetén is. És ez a kiegészítő elérhető ezüst, kék vagy piros színben is, így hozzá lehet igazítani a számítógép színvilágához.

Galéria megnyitása

A felpörgetett Vengeance LPX DDR4 bejelentése mellett a Corsair a világítós megoldásokat igénylő, különleges megjelenésű megoldásokra vágyó játékosokról sem feledkezett meg. Számukra a Vengeance RGB Pro DDR4 legújabb kivitele hozza el az ideális megoldást, melynek a működési frekvenciája már 4700 MHz-ben lett meghatározva. Itt már a Corsair közleménye nem is annyira az elérhető teljesítményre, mint inkább a szemkápráztató árnyalatokban ragyogni képes világításra koncentrál. A terméken tíz darab független RGB LED helyezkedik el, és ezeknek a fényét egyedileg lehet szabályozni a Corsair saját programján, az iCUE-n keresztül. A tulajdonosok szinte korlátok nélkül variálhatnak, és nemcsak a színekkel, hanem a különböző effektekkel is.

Galéria megnyitása

A Vengeance RGB Pro DDR4 különösen akkor tud látványos lenni, ha egy adott gépben több RGB LED világítással ellátott Corsair termék is található. Ilyen esetben a vállalat sokoldalú szoftveres képes arra is, hogy összehangolja az egész rendszer szín- és fényáradatát. A vállalat ezen a ponton igyekszik minél változatosabb kínálatot kialakítani.

A Corsair Vengeance LPX 4866 és Vengeance RGB Pro mostantól elérhető a vállalatnál és világszerte a hivatalos értékesítési pontokon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap