Rekord pénzügyi negyedévet és évet zárhatott az Intel

Szinte az összes részleg teljesítménye javult, de van egy kivétel is.

Rekord pénzügyi negyedévet és évet zárhatott az Intel

Az Intel pénzügyi részlege publikálta a vállalat negyedik negyedéves, illetve teljes éves pénzügyi eredményeit, a számokból pedig az látszik, hogy mindkét területen rekordod sikerült elérnie a vállalatnak. A teljes árbevétel mindkét esetben rekord magasságokba emelkedett: a negyedéves árbevétel 20,2 milliárd dollárt, a teljes éves árbevétel pedig 72 milliárd dollárt tett ki. Ezek az eredmények éves szinten sorrendben 8 és 2%-os emelkedést tesznek ki.

A negyedéves működésből befolyó bevétel 6,8 milliárd dollár volt, ami éves szinten 9%-os javulást jelent, míg a profit 33%-os növekedést követően 6,9 milliárd dollárt tett ki. A részvényenkénti nyereség éves szinten 40%-kal nőtt, vagyis 1,58 dollárt képviselt.

Galéria megnyitása

A Client Computing Group eredményeit vizsgálva azt láthatjuk, hogy az elmúlt negyedév során 10 milliárd dolláros teljes árbevételt hozott össze, vagyis éves szinten 2%-kal jobban teljesített. Ez a javulás a modem részleg és az asztali platform növekedésének köszönhető. Persze a vállalat éppen kifelé tart az 5G szegmensből, ám ebben a csoportban továbbra is maradnak kommunikációs eszközök, mint például WiFi vezérlők, így ezek eredményei is ide tartoznak.

A noteszgépek frontján már nem volt ennyire rózsás a kép, ugyanis 1%-kal csökkent a forgalom, az átlagos értékesítési árak pedig stagnáltak. Az asztali platformokból ezzel egy időben 7%-kal több fogyott, az átlagos értékesítési árak azonban 4%-kal estek. Processzorhiány kapcsán annyit árult el a cég, hogy az aktuális pénzügyi év végén ez az állapot is véget fog érni.

Galéria megnyitásaA Data Center Group esetében szép teljesítmény mutatkozik, ugyanis a 7,2 milliárd dolláros teljes árbevétel 19%-os növekedést képvisel éves szinten. Ez annak is köszönhető, hogy a platformokból 12%-kal több fogyott, mint egy éve, az átlagos értékesítési árak pedig 5%-kal emelkedtek, így ez a csoport összességében szépen teljesít.

Az IoT részleg, ami a Mobileye üzletág teljesítményét is magában foglalja, ezúttal 1,16 milliárd dolláros teljes árbevételt ért el. Maga az IoT részleg 920 millió dolláros árbevételt ért el, azaz 13%-kal javította előző éves eredményét, míg a Mobileye részleg 240 millió dollárra tett szert, vagyis 31%-kal jobban teljesített. A Non-Volatile Storage csoportban 1,2 milliárd dolláros teljes árbevétel rajzolódott ki, ami éves szinten 10%-os javulást jelent – ez a NAND és az Optane bitnövekedésének köszönhető.

A Programmable Solutions csoport az egyetlen olyan részleg, ahol árbevétel-csökkenésre került sor, ugyanis éves szinten 17%-kal mérséklődött az eredmény, ami most 505 millió dollárt tett ki. Erre konkrét magyarázat nem érkezett, de az lehet a háttérben, hogy kevesebb FPGA lapkára volt igény a piacon.

Galéria megnyitása

Az aktuális negyedév folyamán a várakozások szerint 19 milliárd dolláros bevételre tehet szert az Intel, a részvényenkénti nyereség pedig 1,23 dollár lehet, amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap