Rejtélyes Intel GPU-ról árulkodnak a kiszivárgott tesztek

Egyelőre nem világos, pontosan milyen formában érkezhet az új GPU, ám az aktuális jelek szerint különálló mobil videokártyáról lehet szó, nem iGPU-ról.

Rejtélyes Intel GPU-ról árulkodnak a kiszivárgott tesztek

A SiSoft SANDRA adatbázisában egy Iris Xe Max GPU jelent meg, amellyel kapcsolatban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen termék formájában érkezhet, a tippek alapján azonban jó esély van arra, hogy a DG1-hez hasonló videokártyát köszönthetünk a személyében. A bejegyzés szerint a szóban forgó GPU 96 EU-val rendelkezik, azaz összesen 768 stream processzort foghat munkára, méghozzá 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótár, illetve 3 GB-nyi VRAM társaságában. Az adatok szerint ez a GPU 1,55 GHz-es órajelen ketyeg majd, legalábbis a tesztelt példánynál ekkora órajel volt érvényben.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a tesztelt rendszerben egy Coffee Lake alapú processzor foglalt helyet, ami alapján erősen valószínű, hogy a szóban forgó GPU egy videokártya fedélzetén kapott helyet, hiszen az Xe architektúrát egyelőre még csak a mobil konfigurációkba szánt Tiger Lake processzorok használhatják iGPU célokra.

Galéria megnyitása

További érdekesség, hogy a kínai Weibo virtuális hasábjain keresztül egy szivárogtató megosztott néhány adatot azzal a rendszerrel kapcsolatban, amelynek fedélzetén megjelenhet az új GPU. Amennyiben az értesülései pontosak, akkor az Acer Swift X3 kaphatja meg elsőként ezt a videokártyát, méghozzá 25 W-os TDP kerettel és 4 GB-nyi LPDDR4-4266 MHz-es rendszermemóriával karöltve. Ezt a pletykát persze egyelőre érdemes egészséges gyanakvással fogadni.

Az Intel Xe architektúrája a jelek szerint hamarosan egyre szélesebb körben válik elérhetővé, ugyanis a Tiger Lake processzorok iGPU-ja mellett egyéb formában is tiszteletét teheti a piacon. Arról egyelőre még nincs hír, hogy a gamereknek szánt Intel videokártyák pontosan mikor jelennek meg – a pletykák szerint valamikor 2021 folyamán érkezhetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap