Régi tulajdonosa vásárolta vissza a Withingset

Az egészségügyi megoldások nem váltották be a Nokia reményeit, ezért végleg megvált a Health divíziótól, ami így 2 évet élt meg.

Régi tulajdonosa vásárolta vissza a Withingset

A Withings egy kis egészségügyi eszközökkel foglalkozó startupként került a figyelem középpontjába évekkel ezelőtt. A vállalat remek termékekkel rukkolt elő, és 2016-ban felkeltette a Nokia érdeklődését is. A finnek két évvel ezelőtt nagy reményékkel telve felvásárolták a francia céget, de az ügy nem úgy sült el, ahogy szerették volna.

A 2008-ban alapított Withings sokáig önállóan építgette a kínálatát, de 2016-ban a Nokia 170 millió eurós összegért felvásárolta az egész vállalatot a munkavállalókkal, a meglévő termékekkel és az eredeti telephellyel együtt. A finnek egy külön részleget hoztak létre a Withings számára a meglévő divízióik mellett. A Nokia Health „szárny” több szempontból is nagy jelentőséggel bírt, hiszen a Nokia nemcsak, hogy nem próbálkozott még ezen a területen (egészségügy), hanem 2016-ban – a mobilos vállalkozás eladását követően – konkrétan más fronton nem volt jelen a fogyasztói piacon.

Galéria megnyitása

A vállalat arra számított, hogy az egészségügyi kiegészítők szegmense komoly növekedésnek fog indulni, és a Withings a változatos megoldásaival minden területen gyökeret ereszthet, de hamar kiderült, hogy erre nem sok esély van. A Nokia tavaly a saját nevére vette a Withings termékeit, de ez egyáltalán nem hozott fellendülést az értékesítésekben. A finnek gyakorlatilag semmire nem mentek az új divíziójukkal, 141 millió eurós veszteséget kellett leírniuk a Nokia Health fronton. A részleg az idei első negyedévben összesen 16 millió eurós bevételt tudott termelni, ami lényegében észrevehetetlen a Nokia teljes, 4,9 milliárd eurós nettó eredményében. A Nokia nem látta a növekedési potenciált, ezért döntött úgy, hogy bedobja a törölközőt, és értékesíti a céget mielőtt további veszteséget szenvedne el miatta.

Galéria megnyitása

Egy ideig úgy tűnt, hogy akár az Alphabet (Google) is lehet az új gazda, de végül nem így alakult, hanem a sors különös fintoraként a régi lett az új tulajdonos. A Withings társalapítója, Eric Carreel vásárolta meg a Nokiától az egészségügyi részleget. Ahogy korábban, úgy most is az egész cég egyben került eladásra, szóval Carreel megkapta a Nokia fejlesztéseit is. A finnek vezetése alatt jelentősen megújult és a korábbinál jobb lett a Health Mate alkalmazás, és megszületett például a Nokia Sleep alvásszenzor, amit akár a lakásautomatizálásban is rendkívül jól ki lehet használni. Arra nem derült fény, hogy mekkora vételárban egyeztek meg a felek, pedig nagyon érdekes lenne látni ezt az adatot. Borítékolható, hogy sokkal olcsóbban jutott hozzá a vállalathoz Carreel, mint amennyit korábban a Nokia fizetett érte.

Galéria megnyitása
Eric Carreel

Friss adatok nincsenek, de nagyjából 200 munkavállaló tartozott a Nokia Health alá, akik a jövőben (újra) a Withings alkalmazottai lesznek. A legtöbb ember Franciaországban, Párizsban dolgozik, ott, ahol eredetileg is a bázisa volt a startupnak, szóval előre láthatólag nem jár majd túl nagy költözéssel a tulajdonosváltás. Mindazonáltal vannak már dolgozói a cégnek az Egyesült Államokban és Ázsia több pontján is, de Eric Carreel igyekezett leszögezni, hogy senkinek sem kell attól tartania, hogy elveszíti majd a munkáját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward