Referencia dizájnt kapott a Qualcomm új kiterjesztett valóság platformja

A Snapdragon XR2-t a kiterjesztett valóság szemüvegekben már az 5G-vel együtt képzeli el a vállalat.

Referencia dizájnt kapott a Qualcomm új kiterjesztett valóság platformja

A Qualcomm a Mobil Világkongresszuson szerette volna a Snapdragon XR2 platformhoz tervezett referencia dizájnt megmutatni az érdeklődőknek, de mivel az MWC elmaradt, így erre nem kerülhetett sor. Viszont a cég úgy döntött, hogy ettől függetlenül lerántja a leplet a friss fejlesztéséről.

A vállalat még decemberben mutatta be a Snapdragon XR2 platformot nagy csinnadratta mellett. Ennek az elsődleges érdekessége az volt, hogy itt először fonódott össze igazán az 5G technológia és a kiterjesztett valóság. És most a vállalat a Snapdragon XR1 utódja számára leleplezett egy referencia dizájnt.

Mint általában a referenciaként szolgáló szerkezeteknek, ennek is az a célja, hogy a partnerek számára segítsen abban, hogy miként lehet érdemes megvalósítani egy teljes értékű kiterjesztett valóság szemüveget a Snapdragon XR2 felhasználásával. Ezt megismerve az érdeklődők egyszerűbben tudják majd létrehozni a fogyasztói vagy éppen vállalati, ipari felhasználására szánt XR eszközöket.

Galéria megnyitása

A Qualcomm elmondta, hogy az előző Snapdragon XR generációhoz képes a mostani egészen durva ugrást jelent minden tekintetben. A processzor és az integrált grafikus vezérlő kétszer erősebb lett, négyszer nagyobb sávszélességű videókat tud a rendszer kezelni, hatszor nagyobb felbontást támogat, és a mesterséges intelligenciát használó feladatokban 11-szer nagyobb tempót tud nyújtani. Ennek az előrelépésnek köszönhetően a fejlesztőknek sokkal jobb lehetőségei lesznek majd, mint eddig bármikor. És a Qualcomm azt reméli, hogy ez megadja majd a lökést a szegmens fejlődésének.

A referencia készülék a vállalat elmondása alapján bővelkedik a kamerában. A szerkezet magában foglal kettő belső kamerát a szemmozgás követésére, és van rajta kívülről négy másik képalkotó a környezet felmérésére. A külső kamerák közül kettő normál színes egység RGB színszűrővel, ezek kellenek a vegyes valóság élmény biztosításához, és a másik kettő szenzor pedig a fejmozgás megállapítására szolgál. Van továbbá a referencia dizájnban egy infrás érzékelő, ami szintén része a fejkövetésnek, és a kezekre is „figyel” a virtuális térben való mozgáshoz.

Galéria megnyitása

A szerkezet magában foglal egyebek mellett kettő LCD kijelzőt is, mind a kettő szem elé egy-egy panel került. A felbontásról a Qualcomm annyit mondott el, hogy 2K x 2K-s az egység, ami aránylag jó pixelsűrűséget feltételez már, bár a képátlót nem tudtuk meg. Támogatott a 3D hang, és a vezérlésbe pedig a hangutasításokat is be lehet vonni, ami azért sokszor jól tud jönni a kiterjesztett valóságon belül.

A referencia konfiguráció az 5G támogatás biztosítása érdekében a Snapdragon X55 hálózati modemet foglalja magában, és ezáltal támogatja a mmWave és a Sub-6 frekvenciatartományokat is a szerkezet. Még azt is megtudhattuk, hogy van Multi-Access Edge Computing (MEC) támogatás, és a 60 GHz-es átviteli technológiával is működik, így teljesen vezeték nélkül lehet átvinni képet egy közeli számítógépről, ami a teljesítményigényesebb számításokat végzi. Ez a rendszer tudja szabadon kombinálni az eszközön futó és a külső forrásból érkező tartalmakat, ami kiemelkedő XR élményt tud biztosítani.

Galéria megnyitása
Többféle variáció is megoldható az igényektől függően

A Qualcomm a Goertek partnerségében alkotta meg ezt a masinát, és a cég abban bízik, hogy sokan lesznek majd, akik rákapnak erre, és globálisan több vállalatnál is hamar létre jönnek majd teljesen friss AR, VR és MR készülékek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap