Redmi router érkezett Wi-Fi 6 támogatással, 11 ezer forintos áron

A Redmi Router AX5 döbbenetes ár-értékkel rendelkezik, van benne mesh támogatás is, és NPU-val is rendelkezik.

Redmi router érkezett Wi-Fi 6 támogatással, 11 ezer forintos áron

A Xiaomi égisze alatt már évek óta lehet kapni hálózati eszközöket, amik passzolnak a vállalat kínálatába. És most a cég bemutatott egy olyan routert, ami a Redmi márkanév alatt áll rajthoz, és abszolút hozza azt az ár-érték arányt a maga nemében, ami miatt a Redmi okostelefonokat szeretik az emberek.

Galéria megnyitása

A Redmi Router AX5 névre keresztelt termék kapcsán az első dolog, amit ki kell emelni, hogy a 802.11ax szabványnak, vagyis a Wi-Fi 6-nak megfelelő termékről van szó, tehát ebből a szempontból abszolút modern. A legújabb okostelefonokat is gond nélkül tudja majd kiszolgálni csúcsteljesítmény biztosítása mellett.

A termék elvileg akár 1774 Mbps-os letöltési sebességet is képes biztosítani. Ezt úgy hozza össze, hogy a 2,4 GHz-es tartományban 574 Mbps-ot tud, az 5 GHz-es sávon pedig 1200 Mbps-os tempót biztosíthat.

Galéria megnyitása

A szerkezeten az OpenWRT alapokkal rendelkező MiWiFi rendszer fut majd, amit a Xiaomi hosszú ideje fejleszt, és rengeteg routeren teljesített már szolgálatot eddig is, szóval bőven van mögötte tapasztalat. Fontos kiemelni, hogy gondoskodik a szerkezet a mesh támogatásról, így könnyedén ki lehet vele építeni nagyobb területű épületekben is a vezeték nélküli hálózatot.

Galéria megnyitása

Négy külső antennával rendelkezik a Redmi Router AX5, és ezek az antennák a burkolat alatt teljesen független, 4 dB-es jelerősítőkhöz (Qorvo) kapcsolódnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében. Természetesen van MU-MIMO szupport a routerben a kiváló élmény biztosításáért. Összesen 128 készülék csatlakozhat a Redmi Router AX5-hez, szóval minden gond nélkül helytállhat akár még irodai környezetben is.

Lehet a masinát konfigurálni webről és okostelefonokról is alkalmazáson keresztül – támogatja az Androidot és az iOS-t használó eszközöket is. Valós időben monitorozható rajta az áthaladó forgalom a mobilokon keresztül, és lehet menedzselni is például a tartalomelérést. Beállítható szülői felügyelet a Redmi Router AX5-ön, így a fiatalok eszközhasználatát megfelelő keretek közé lehet szorítani. És a lakásban levő kapcsolódó kiegészítőket is tudja megfelelően kezelni a termék, szóval az okosotthonok egyik központi elemeként is működhet az újdonság.

Galéria megnyitása

A router egy négymagos, 1,2 GHz-es Qualcomm rendszerchippel lett felszerelve, ami kiváló hatékonysággal és teljesítménnyel tudja majd ellátni a rendszer mozgatását és az adatforgalom kezelését – a felhasznált lapka Cortex-A53 magokat foglalkoztat. És ennek az egységnek van egy társa is, egy 1,5 GHz-es frekvencián szolgálatot teljesítő neurális feldolgozó egység személyében. Ebben a felállásban az NPU főleg a hálózatok kezelésére koncentrál majd, és szükség esetén képes szinte teljesen tehermentesíteni a CPU-t. Az is kiderült, hogy a RAM 256 MB-os a routerben.

Galéria megnyitása

A biztonságot illetően elmondható itt, hogy támogatott a WPA3 is, szóval ilyen fronton sincs lemaradása. Fizikai portokból összesen négy van rajta, és három készülék felé tud vezetékes összeköttetés révén adatkapcsolatot biztosítani 1 gigabites sebességgel. Érdekesség, hogy a Tencenttel kapcsolatos extra optimalizálások is vannak itt, ami a játékoknál jól jöhet. ultra-alacsony késleltetés érhető el és stabilabb lehet az összeköttetés.

Galéria megnyitása

A Redmi Router AX5 legnagyobb negatívuma talán az, hogy egyáltalán nem mutatós. Ennél a terméknél a tervezés során egyértelműen a tudás és a költségek alacsonyan tartása volt az előtérben, nem pedig a dizájn. A kizárólag fehér színben elérhető eszköz lényegében szinte teljesen rácsos felületű és aljú, így a szellőzéssel nem lesz majd gondja, és belülről nagy alumínium bordák találhatóak a megfelelő hőelvezetés érdekében. Az ilyen routerek már határozottan képesek melegedni, szóval ez egyáltalán nem indokolatlan. Reményeink szerint a szakemberek ügyeltek arra is, hogy a por ne rakodhasson bele az eszközbe.

Galéria megnyitása

A Redmi Router AX5 egyik legfontosabb jellemvonása az ára. Ezt a hálózati eszközt ugyanis olyan olcsón lehet megvásárolni, ami azonnal rengeteg érdeklődő szemében vonzóvá teheti. A készülék mindössze 250 jüanba kerül Kínában, ez átszámítva 10 800 forintot jelent, és a mai naptól vásárolható meg a masina.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap